image

Eerste firewall voor zwarte doos in auto

woensdag 3 april 2013, 14:21 door Redactie, 2 reacties

De 'zwarte doos' die in veel auto's aanwezig is kan door iedereen worden uitgelezen, reden voor een Amerikaanse autobezitter om een heuse firewall te ontwikkelen. De AutoCyb is het geesteskind van Tom Kowalick en moet de data in de Event Data Recorder (EDR) voor onbevoegden afschermen, net als een firewall doet. De oplossing van Kowalick heeft de vorm van een dongle.

Die wordt in de diagnostische poort van de auto bevestigd en met een sleutel op slot gedraaid. Een low-tech oplossing, maar wel de eerste 'security hardware' om het lekken van data via de Onboard Diagnostic Port (ODBII) tegen te gaan. Deze poort is aanwezig in elke auto die sinds 1996 is gefabriceerd.

Via de poort kan een monteur toegang tot de logbestanden van de auto krijgen, om bijvoorbeeld in het geval van een ongeluk te zien wat er precies gebeurde. Volgens Kowalick is de bestuurder de eigenaar van deze gegevens en zou niemand hier toegang toe moeten hebben zonder toestemming van de bestuurder.

Crowdfunding
Kowalick laat tegenover Wired weten dat hij inmiddels 4.000 AutoCybs heeft geproduceerd. Via crowdfundingsite Indiegogo probeert hij voor 14 mei 132.000 dollar bij elkaar te halen. Wie 33 dollar betaalt krijgt dan een AutoCyb toegestuurd.

Als het gewenste bedrag wordt gehaald is Kowalick van plan een versie te maken die NFC-compatibel is en via een smartphone bestuurd kan worden. Op dit moment staat de teller op 1015 dollar.

Reacties (2)
03-04-2013, 15:07 door WhizzMan
Want die poort zit rechtstreeks op de processor.. Je kan gewoon de bedrading tussen die poort en de computer omprikken en de computer alsnog uitlezen zonder firewall. Wat een nutteloos apparaat.
03-04-2013, 15:59 door straat18
@WihzzMan helemaal mee eens,
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.