image

OpenDNS laat Mac-gebruiker onzichtbaar internetten

maandag 30 januari 2012, 12:05 door Redactie, 2 reacties

OpenDNS heeft een tool uitgebracht die Mac-gebruikers op openbare, draadloze WiFi-netwerken "onzichtbaar" laat internetten. Bij een traditioneel open WiFi-netwerk, kan de uitbater en internetprovider van het netwerk het internetverkeer bekijken. Afgelopen december kondigde OpenDNS 'DNSCrypt' aan, dat dit probleem moet oplossen.

DNSCrypt versleutelt tijdens het surfen de communicatie tussen de gebruiker en de OpenDNS-servers. "Dat betekent dat je meer privacy en veiligheid hebt en dat niemand kan zien wat je online doet", zo laat de DNS-aanbieder weten. Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke IP-adressen te vertalen en omgekeerd. Het wordt voor alles gebruikt, van e-mails versturen tot chatgesprekken.

Standaard
Volgens OpenDNS zal DNSCrypt vanwege deze extra privacybescherming binnenkort de standaard worden. Een versie voor Mac OS X is inmiddels beschikbaar. Een Windows-versie zou binnenkort moeten verschijnen. De broncode van DNSCrypt is op GitHub te vinden.

Reacties (2)
30-01-2012, 12:56 door Anoniem
DNS is alleen maar om van een adres een IP-nummer op te zoeken. Als je dan vervolgens gewoon gaat browsen op HTTP verkeer is nog alles gewoon zichtbaar. Dus een beetje misleidend artikel, je geeft de lezers het idee dat men zo "onzichtbaar" internet.
30-01-2012, 13:54 door Night
Inderdaad het is alleen maar zo dat je DNS requests niet leesbaar zijn voor derden. Dat is wel heel iets anders dan "onzichtbaar internetten" suggereert.
een misleidende kop die ik van de redactie van security.nl niet verwacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.