image

OPTA beboet beschermer mysterieuze faxspammer

woensdag 1 februari 2012, 10:33 door Redactie, 3 reacties

De OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) heeft de Nederlandse eigenaar van een Duits faxverzendbedrijf een dwangsom opgelegd om hem de identiteit van een beruchte faxspammer te laten onthullen. De Nederlander weigert informatie te overleggen over een klant die volgens hem de feitelijke verzender van de Swiss Money Report faxen is. De Nederlander moet nu de gevraagde informatie overhandigen, anders verbeurt hij een dwangsom van 15.000 euro per dag met een maximum van 150.000 euro.

Sinds halverwege 2010 loopt er een onderzoek naar de herkomst van de ongevraagde faxen van Swiss Money Report. Het versturen van faxen met een commercieel doel zonder toestemming van de ontvanger is verboden volgens het spamverbod. Via spamklacht.nl zijn ruim 1.800 klachten over deze faxspam ingediend.

Aandelen
In de faxen, die overigens niet alleen naar Nederland maar ook naar andere landen in Europa worden verstuurd, worden aandelen en beleggingen aangeprezen. De Autoriteit Financiële Markten heeft gewaarschuwd om niet met Swiss Money Report in zee te gaan. Het onderzoek van OPTA wijst tot nu toe naar het Duitse faxverzendbedrijf als verzender van de spam.

De Nederlandse eigenaar beweert dat deze faxen door een klant van hem via zijn systemen zijn verzonden. Daarnaast zijn via het computernetwerk van het faxverzendbedrijf e-mails verzonden en andere zakelijke handelingen verricht ten behoeve van Swiss Money Report. Volgens de Nederlander is dit buiten zijn medeweten en zonder zijn toestemming gebeurd. OPTA eist daarom nu informatie over deze klant als bewijs dat deze persoon daadwerkelijk bestaat.

Reacties (3)
01-02-2012, 11:15 door Anoniem
Nu gaat die nat....dat krijg je er nou van..
01-02-2012, 13:18 door Anoniem
Spijt me zeer, maar ik ben nog niet onder de indruk van de Opta, ik had via de website een keer spam gemeld en als email adres had ik opta@MIJNDOMEIN.nl ingevuld, nu krijg ik spam op dat adres binnen, dus het is daar ook zo lek als een mandje.
02-02-2012, 11:00 door spatieman
terug faxen ,5000 ZWARTE pagina''s ,nouja, tenzij het een PC fax is, dan heeft het geen zin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.