Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Het Reclame blad (Opgelet) !

11-04-2013, 16:09 door eerlijkhied11, 20 reacties
Goede middag,

Er is het een en ander aan de hand!

een klant stond op deze site vermeld als reclame (http://www.hetbedrijvenblad.nl)

naar een jaar bellen ze u op, met de volgende mededeling: U staat op onze website (http://www.hetbedrijvenblad.nl)
dat is voor een jaar gratis wilt u nog een jaar op onze website dat kost wel geld. onze klant heeft daarop geantwoord:
nee bedankt, de medewerker: http://www.hetbedrijvenblad.nl. heeft daarop geantwoord: Ik stuur u een kopie, van dit gesprek als u tekent, dan halen we u uit het register: Onze klant, heeft de fax ontvangen en ondertekend, maar niet door gehad, dat eigenlijk voor een jaar tekent, en betaald nu 99 euro per,maand een jaar lang, dat voor een website die gewoon is gemaakt om op deze manier aan geld te komen het bedrag is belachelijk.

wij zijn meteen in gesprek gegaan met (het bedrijven blad).
wat onder de naam valt van Bedrijfsreclame Nederland B.V. ze zijn ook bij (Tros Radar) Te spraken gekomen, maar een oplossing wouden ze niet mee overeenkomen, en ze vinden dat ze gelijk hebben. Overigens, op hun site (www.hetbedrijvenblad.nl) gebruiken ze logos van grote bedrijven, die er zelf niet eens van afweten, wij hebben daar van wat bedrijven gebeld. Er zijn een paar logos weggehaald. Ze gebruiken de logos, omdat ze zo professioneel en vertrouwelijk overkomen. Ook Nu.nl hebben wij gesproken, waar van zij het nieuws van nu.nl op hun site weergeven. Ik zou willen weten wat zouden wij nog meer kunnen doen, En ik wil hier ook mee aangeven pas op! dit kan echt niet zo.

Tip zijn zeker welkom!
Reacties (20)
11-04-2013, 16:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-04-2013, 16:34 door MK001
Inderdaad. Als er een automatisch incasso openstaat gewoon blokkeren. Verder niet op ingaan.
11-04-2013, 16:42 door golem
Door Hugo: Niks doen. Niet meer reageren en zeker niet betalen! Laat het maar tot een rechtzaak komen. Zorg dat je je verhaal op een rijtje hebt en goed kan aantonen dat je bedonderd bent.

Niks doen is niet goed. Dan heb je ze "geen kans gegeven".
Aangetekend reageren en eventueel naar gerecht.
Screendumps maken van hun website (de logo's) voor eventuele munitie tijdens rechtzaak.

Zoeken naar juridische bijstand, misschien http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx
11-04-2013, 16:47 door Erwin_
Eerst lezen voordat je een handtekening zet.
11-04-2013, 17:23 door SirDice
Deze komt nog het meest in de buurt: http://www.fraudemeldpunt.nl/nieuwsbericht/kijk_uit_voor_facturen_afkomstig_van_bedrijvenpromogids_nl

Verder staat hier een aardig lijstje en kun je ook wat informatie inwinnen: http://www.fraudehelpdesk.nl/voorbeelden
11-04-2013, 22:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-04-2013, 08:23 door golem
Maar kan je bewijzen dat ze fout zijn ?
Ze hebben je handtekening.
En als je wel eens kijkt naar programma's als radar, kassa, rijdende rechter e.d. zie je dat de deskundigen
er altijd op hameren dat je het nooit moet negeren.
12-04-2013, 09:18 door S.lenders
In ieder geval de incasso stop zetten. En dan heb je kans dat het voor de rechter komt.

Ik denk dat je vette pech hebt. Een handtekening zetten onder een overeenkomst is gewoon bindend. Er is echter misschien 1 puntje waarop je kunt terug vallen maar dat kan alleen door een rechter worden bepaald.

Art. 6:228 BW
Deze beschrijft het ontbinden van een overeenkomst omdat er spraken is van dwaling tijdens het sluiten van de overeenkomst.
Maar zoals ik al meldde mag dit alleen door een rechter worden uitgesproken.
Het probleem wat je hebt is dat de overeenkomst schriftelijk is. De dwaling vindt plaats in het telefoongesprek, maar dat geeft geen reden om de schiftelijke overeenkomst niet te lezen.

Maar mocht de rechter dan in je voordeel spreken dan kan de overeenkomst worden ontbonden met terug werkende kracht.

(Ik ben geen jurist, deze kennis komt alleen vanuit een onderdeel van mijn opleiding. Raadpleeg rechtsbijstand!)
12-04-2013, 09:59 door fvandillen
Incasso stopzetten, en vooral niets aantrekken van hun dreigementen tot betalen. Als je twijfelt professioneel advies inwinnen en anders wil ik ook nog wel even tijd uittrekken om je te helpen tegen die lui.
12-04-2013, 10:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-04-2013, 11:58 door john west
Ik stuur u een kopie, van dit gesprek als u tekent, dan halen we u uit het register: Onze klant, heeft de fax ontvangen en ondertekend,

Pure misleiding,zo'n overeenkomst is niet geldig,dus niet bindend ondanks de handtekening ,als dit exact de woorden en tekst zwart op wit zijn.
Als er iets stond over verlenging in de kopie van het gesprek,dan wordt dit een probleem,dan kan je beter betalen.

In twijfel gevallen nooit ondertekenen,of de eigen voorwaarden vermelden.

Hun voorwaarden:

Er is sprake van een overeenkomst indien de opdrachtgever schriftelijk, per e-mail, per fax, al of niet door gebruikmaking van een daartoe bestemde opdrachtbevestiging , dan wel door BRN opgenomen telefonische bevestiging, heeft aangegeven tot plaatsing/vermelding te willen overgaan, dan wel deze te handhaven
12-04-2013, 12:47 door S.lenders
Door Hugo:
Door S.lenders:
Ik denk dat je vette pech hebt. Een handtekening zetten onder een overeenkomst is gewoon bindend.
Tenzij er sprake is van misleiding of bedrog.

En in de wijze van rechtspraak wat denk je dat makkelijker te bewijzen is? Een papieren overeenkomst getekend of een mondelijke overeenkomst over de telefoon die waarschijnlijk niet is opgenomen.

Als ik een telefoontje krijg van vodafone en vervolgens komt er een fax met een overeenkost van kpn dan is het mijn eigen domme fout om er vanuit te gaan dat dit de factuur is waar ik op zat te wachten. (gewoon een voorbeeld)
Zoals ik aangeef weet ik dat de overeenkomst ontbonden zou kunnen worden ivm sprake van dwaling/misleiding/bedrog. Maar dat moet je ook hard kunnen maken. En dat zal niet makkelijk zijn nadat je een overeenkomst hebt getekend.
12-04-2013, 13:12 door Preddie
Vorm van acqusitiefraude.

Je kunt er weinig tegen doen.

Tip voor jou/jullie: lees de volgende keer wat je precies ondertekent .......want daar zit namelijk de fout, jij of jullie hebben gewoon niet goed gelezen wat je ondertekent en hebt en dan sta je wel eens voor verassingen....

weer blij dat het maar om 99 euro gaat en geen tienvoud daarvan ;).

Veel succes ermee !
13-04-2013, 07:16 door golem

weer blij dat het maar om 99 euro gaat en geen tienvoud daarvan ;).


en betaald nu 99 euro per,maand een jaar lang

Over precies lezen gesproken, het is niet 10x maar zelfs 12x zoveel. :)

En goed opletten dat je het abonnement weer op tijd opzegt.
13-04-2013, 12:29 door Anoniem
+1 golem!

Nooit negeren, direct actie ondernemen.
Acquisitiefraude is een misdrijf, en het is groep eikels (georganiseerde criminelen) dat zich hiermee bezighoudt, die in veel gevallen ook achter die bejaarden-snoepreisjes-met-koop-oplichting-verplichting, heling, belasting-ontduiking en dergelijke zitten. Dus niet alleen voor jezelf, maar vooral voor de (zwakkeren in de) samenleving is het wel zo netjes om even 10 minuten tijd te besteden aan dit soort zaken.

Ten eerste direct melden bij de bank (incasso stopzetten met als reden vermoedelijke acquisitiefraude), vervolgens een algemeen mailtje sturen naar de co(nqu)llega's en politie (pas op met emoties en SMAAD, er is nog niets bewezen). Klinkt wellicht overdreven, maar wij krijgen louter positieve reacties terug. Het is ook aan te raden om voor een paar euro de KvK even te raadplegen.
Tot slot de fraudeur nog even laten weten dat je aangifte hebt gedaan. Dit is natuurlijk alleen van toepassing op de in Nederland ingeschreven 'bedrijven.'

Op die manier heb je zelf veruit de sterkste rechts-positie en als bonus de meeste kans dat er daadwerkelijk tegen opgetreden wordt.


En natuurlijk, zoals al eerder vermeld, voortaan eerst even lezen voor je op "ik ga akkoord" drukt errrrrrr, -herstel- je handtekening ergens onder zet :p
24-04-2013, 15:44 door WhizzMan
Let ook even op wie er wel en niet tekeningsbevoegd is en tot welke bedragen dat is. In veel gevallen is er een overeenkomst aangegaan door mensen die dat helemaal niet mogen. Het is in principe de verantwoordelijkheid van de aanbieder om te controleren of degene die de overeenkomst namens het bedrijf aangaat dat wel mag. Dit kan in het register van de KvK worden gecontroleerd. In veel gevallen zal de verkoper of degene die namens de "klant" tekent helemaal niet bevoegd zijn en kan je op basis daarvan de overeenkomst nietig verklaren. Dat meldt je schriftelijk aan de aanbieder. Als ze dan nog doorzetten, kan je dit bij de rechter ook nog als argument aangeven.
07-05-2014, 13:32 door Anoniem
Door eerlijkhied11: Goede middag,

Er is het een en ander aan de hand!

een klant stond op deze site vermeld als reclame (http://www.hetbedrijvenblad.nl)

naar een jaar bellen ze u op, met de volgende mededeling: U staat op onze website (http://www.hetbedrijvenblad.nl)
dat is voor een jaar gratis wilt u nog een jaar op onze website dat kost wel geld. onze klant heeft daarop geantwoord:
nee bedankt, de medewerker: http://www.hetbedrijvenblad.nl. heeft daarop geantwoord: Ik stuur u een kopie, van dit gesprek als u tekent, dan halen we u uit het register: Onze klant, heeft de fax ontvangen en ondertekend, maar niet door gehad, dat eigenlijk voor een jaar tekent, en betaald nu 99 euro per,maand een jaar lang, dat voor een website die gewoon is gemaakt om op deze manier aan geld te komen het bedrag is belachelijk.

wij zijn meteen in gesprek gegaan met (het bedrijven blad).
wat onder de naam valt van Bedrijfsreclame Nederland B.V. ze zijn ook bij (Tros Radar) Te spraken gekomen, maar een oplossing wouden ze niet mee overeenkomen, en ze vinden dat ze gelijk hebben. Overigens, op hun site (www.hetbedrijvenblad.nl) gebruiken ze logos van grote bedrijven, die er zelf niet eens van afweten, wij hebben daar van wat bedrijven gebeld. Er zijn een paar logos weggehaald. Ze gebruiken de logos, omdat ze zo professioneel en vertrouwelijk overkomen. Ook Nu.nl hebben wij gesproken, waar van zij het nieuws van nu.nl op hun site weergeven. Ik zou willen weten wat zouden wij nog meer kunnen doen, En ik wil hier ook mee aangeven pas op! dit kan echt niet zo.

Tip zijn zeker welkom!
Ik heb zojuist ook een telefoontje gehad van dit bedrijf, wisten mij precies zo te vertellen zoals hier vermeld word, ze sturen in mijn geval omdat ik geen fax heb, per email precies zo een brief die je kan ondertekenen, en bellen je na ontvangst vlug op of alles duidelijk is. Toen heb ik ze de wind van voren gegeven, goh wat kan ik moeilijk tegen dit soort praktijken, ze zijn de inschrijving bij de K.v.K. niet waardig, ontzettend slecht dat ze bedrijven die hard werken om omzet te behalen en personeel in dienst willen blijven houden, zo proberen te benadelen. Ik heb de Politie hierover gebeld, en het verhaal is bekend, maar goed dat ik zo alert was, en alles goed heb gelezen, en logisch nagedacht te hebben wisten ze te vermeld, maar wat enorm klote dat sommige bedrijven dit niet in de gaten heeft gehad.
07-05-2014, 18:15 door Anoniem
@13:32 door Anoniem

Vanaf welk domein mailen ze?
07-05-2014, 21:29 door Anoniem
Incasso kan ingetrokken worden via de bank. Als het reclame blad dan vervolgens moeilijk gaat doen nette brief sturen over oplichtingspraktijken.
08-05-2014, 12:26 door Anoniem
Onder het mom, wie kaatst ... en ach ... een botnetje heb je al voor een paar tientjes .... have phun, en vergeet vooral niet ze aan hun contractuele verplichting m.b.t. "Up-time" te houden ;P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.