image

Microsoft: internet veiliger zonder plug-ins

woensdag 1 februari 2012, 12:03 door Redactie, 8 reacties

Volgens Microsoft komt een internet zonder plug-ins steeds dichterbij, wat met name voor gebruikers van smartphones en tablets goed nieuws is. "Elke website die plug-ins gebruikt moet begrijpen wat hun klanten ervaren als die zonder plug-ins internetten", zegt John Hrvatin van het Internet Explorer team. "Veel mensen surfen het web op apparaten die gewoon geen plug-ins ondersteunen. Zelfs browsers die plug-ins ondersteunen bieden tal van manieren om zonder plug-ins te draaien."

De Metro-versie van Internet Explorer draait zonder plug-ins, om zowel batterijduur, veiligheid, betrouwbaarheid en privacy voor consumenten te verbeteren, merkt Hrvatin op. Microsoft beschreef eerder al hoe het IE's compatibiliteitslijst gebruikt om IE10-gebruikers een "plug-in-vrije" ervaring te bieden. Websites kunnen dit ook instellen voor gebruikers van de Metro-versie van IE.

Overgang
Toch is dit een kortetermijnoplossing stelt Hrvatin. De manier waarop desktop-gebruikers surfen en de meeste plug-ins ontwikkeld zijn, is niet voor kleinere schermen, beperkte batterijduur en het ontbreken van een muis bedoeld. "Een web zonder plug-ins heeft zowel voordelen voor consumenten als ontwikkelaars en we zijn allemaal bij de overgang betrokken."

Reacties (8)
01-02-2012, 12:11 door Anoniem
"De Metro-versie van Internet Explorer draait zonder plug-ins, om zowel batterijduur, veiligheid, betrouwbaarheid en privacy voor consumenten te verbeteren, merkt Hrvatin op. "

Zou Hrvatin zich beseffen dat sommige plugins de veiligheid juist verbeteren ?
01-02-2012, 12:21 door Anoniem
"Elke website die plug-ins gebruikt moet begrijpen wat hun klanten ervaren als die zonder plug-ins internetten" zegt John Hrvatin.
Dit is wel erg makkelijk gesteld, hij heeft het alleen over plugins als Flash/Silverlight. Maar er zijn ook andere soorten plugins.

Sommige plugins verbeteren juist de veiligheid en performance van een browser. Zie bijvoorbeeld de NoScript of Addblock plugins van Firefox. Door javascript of banners op een bepaalde pagina uit te zetten, scheelt het juist performance en dus waarschijnlijk ook gebruik van je batterij.

Dus John Hrvatin, verdiep je eens in welke plugins er zijn.
01-02-2012, 12:25 door Anoniem
ehu?
valt hier ook silverlight ver 5 onder van ms.
en dan ook nog framwork van google om je hyves pagina te kunnen bekijken?
om dat ik ie9 gebruikt
ms ie9 team doe je werk eens beter en geen BLA BLA BLA
01-02-2012, 12:29 door Anoniem
die kan beter de zak nemen bij ms nederland en gaan werken bij tntpost nl
wat een ?
01-02-2012, 12:45 door Anoniem
dus nieuwe IE heeft geen plugins die de veiligheid vergroten?!?

en zilvervlies is gelukkig nu ook vervangen voor html5?
01-02-2012, 14:53 door SLight
Nu zullen Windows 8 en IE10 toch niet op de normale desktop gebruiker gericht zijn en Android is nog steeds de grootste speler op het gebied van smartphones en tablets.
01-02-2012, 15:52 door linuxpro
Jarenlang brengt Microsoft rommel uit als .Net, Sliverlight en dergelijke wat als plugin. DDL of runtime geinstalleerd moet worden omdat ze zich niet aan bestaande standaarden wenst te houden en nu hebben ze een mobiel prutsding en zijn plugins (lees: plugins anders dan van Microsoft) evil. Er is er maar een ding evil en dat is Microsoft zelf.
02-02-2012, 11:11 door spatieman
zet het internet uit !
dan is iedere pc beter beveiligt.
....uh....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.