image

VeriSign verzweeg aanval door hackers

donderdag 2 februari 2012, 16:21 door Redactie, 4 reacties

Internetconcern VeriSign, verantwoordelijk voor een belangrijk deel van internet-infrastructuur, is in 2010 gehackt, maar verzweeg dit. De incidenten werden pas in september 2011 aan het management gerapporteerd. Dat blijkt uit kwartaalinformatie die het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission indiende.

"Beveiligingsincidenten binnen het bedrijfsnetwerk in 2010 werden niet voldoende aan het management gerapporteerd", zo is te lezen. De aanvallers kregen toegang tot gegevens van een klein gedeelte van de computers en servers van het bedrijf. De gegevens werden vervolgens naar de servers gestuurd. "We hebben de aanvallen onderzocht en geloven niet dat de servers die ons Domain Name System (“DNS”) netwerk ondersteunen gehackt zijn."

VeriSign beheert verschillende onderdelen van de infrastructuur op het web, waaronder twee van de dertien root nameservers, het register voor .com, .net en .net top-level domeinen en het .cc en .tv country-code top-level domeinen en de back-end systemen voor de .jobs en .edu top-level domeinen.

Reacties (4)
02-02-2012, 19:04 door golem

We hebben de aanvallen onderzocht en geloven niet dat de servers die ons Domain Name System (“DNS”) netwerk ondersteunen gehackt zijn.

Nou, dat stelt ons gerust.
Of geloven we dat niet. :)
02-02-2012, 21:57 door Anoniem
Tsja, in Nederland eindigt dat wel eens in opheffen van zo'n CA. Benieuwd wat hier gebeurt>
02-02-2012, 23:27 door Anoniem
Door golem:

We hebben de aanvallen onderzocht en geloven niet dat de servers die ons Domain Name System (“DNS”) netwerk ondersteunen gehackt zijn.

Nou, dat stelt ons gerust.
Of geloven we dat niet. :)
Doet me denken aan die prutsers van Digikneutar, Govcert en Logius. Dagenlang volhouden dat er toch echt niets aan de hand was. De werkelijkheid is toch anders uitgevallen.
Niet voor niets heeft Verisign dit verzwegen en ik verwacht dat de pleuris nog wel zal uitbreken als er toch meer aan de hand blijkt te zijn dan Verisign beweert. Zo geloof ik nog steeds niet dat die hack bij Getronics/KPN geen verdere schade heeft gehad dan in de pers is verschenen. Niemand zit op nog een Diginotar crisis te wachten, dus wordt er vooral gezwegen.
03-02-2012, 16:15 door SLight
Tot een beperkte schaal kan het intern blijven van aanvallen, etc verdere schade voorkomen, daar bedoel ik niet het imago mee, ook al ben ik het eens met de stelling dat de klanten en gebruikers zo goed mogelijk geïnformeerd moeten worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.