image

DDoS-aanvallen helpen Oekraïense Pirate Bay

vrijdag 3 februari 2012, 15:33 door Redactie, 3 reacties

DDoS-aanvallen op overheidssites en klachten van internetgebruikers hebben ervoor gezorgd dat de Oekraïense versie van The Pirate Bay binnenkort weer online komt. De website werd volgens de KievPost onder druk vanuit het Westen uit de lucht gehaald, tot woede van gebruikers die vervolgens allerlei DDoS-aanvallen op overheidssites uitvoerden. EX.ua zou alleen toegankelijk voor Oekraïense IP-adressen zijn en bood allerlei films, boeken en programma's aan. De politie nam in totaal 200 servers van de website in beslag, met een capaciteit van 6.000 terabyte.

Na talloze klachten van internetgebruikers en DDoS-aanvallen op de websites van President President Viktor Yanukovych, de Oekraïense geheime dienst, de Nationale Bank van de Oekraïne en tal van andere websites, zou het besluit om de website offline te halen zijn teruggedraaid. De website is inmiddels deels weer bereikbaar, maar meldt dat nog niet alle onderdelen beschikbaar zijn.

Verkeer
Volgens analist Maksym Savanevsky had de Oekraïense overheid niet op de felle reactie gerekend. "Als EX.ua weer online komt, laat het zien dat de Oekraïense autoriteiten liever voorkomen dat deze online protesten naar de straat overslaan." In 2010 noemde de Amerikaanse Recording Industry Association of America (RIAA) EX.ua nog een 'piratenparadijs' dat in de Top 25 van piratensites stond. De website zou voor een kwart van al het Oekraïense internetverkeer verantwoordelijk zijn.

Reacties (3)
03-02-2012, 17:09 door Anoniem
Dat ze hun energie stoppen in zelf films of muziek maken ipv DDoS-en.

Stop het downloaden van materiaal waarvoor betaalt moet worden!
05-02-2012, 17:38 door SLight
Denk je echt dat het platleggen van server zin heeft en nodig is? Tuurlijk LOIC downloaden en verbinden met een remote IRC server voor het centrale commando kan iedereen, maar de volgende dag staat om 5 uur 's ochtends staat de politie alsnog voor je deur.
25-02-2012, 10:02 door Anoniem
ip 127.0.0.1 hoezo voor je deur
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.