image

Webserver ziekenhuis besmet door virus

zondag 5 februari 2012, 11:03 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis waarschuwt mensen die een baan zochten, dat hun privégegevens mogelijk gestolen zijn. Volgens Goshen Hospital was de webserver die namen, adresgegevens en social security nummers bewaarde, geïnfecteerd door een virus. Een woordvoerster van het ziekenhuis verklaart dat het om een zeer gevaarlijk en veel voorkomend virus gaat. 'Het trieste is, dat er vandaag de op het internet zwakke plekken zijn", aldus de woordvoerster.

Het ziekenhuis weet niet zeker of de privégegevens gecompromitteerd zijn, maar vanwege het virus weet men wel dat iemand het probeerde. Uit voorzorg worden daarom alle betrokkenen gewaarschuwd. De patiëntendossiers van het ziekenhuis worden op een andere server bewaard, die niet met het internet verbonden is.

Reacties (4)
05-02-2012, 17:34 door SLight
veel voorkomend en gevaarlijk... Conficker, ik vraag me af wat voor soort detectiesoftware er dan op die server aanwezig was, misschien wel (bijna) niks, omdat het toch in een intern netwerk was en omdat het een server is of gewoon antivirussoftware dat het virus niet herkent, wat me gek lijkt als het veel voorkomend is, nou voor ClamAV en MSE eigenlijk niet, ja ik weet 't het kan ook een Linux server zijn.
05-02-2012, 21:53 door Anoniem
ja, het was heel gevaarlijk, en zeer geavanceerd, dat melissa virus...

dus het ligt absoluut niet aan onze falende ICT'ers, en al zeker niet aan de mensen die het ICT budget elk jaar weer inkorten.

het is de schuld van die Hacker!
06-02-2012, 14:58 door spatieman
/SARCASME
hacken verbieden !, dan hoeven er ook geen beveiligingen meer gemaakt te worden voor software.
06-02-2012, 19:37 door SLight
Dat doet me denken aan iemand die vroeger bij mij op school een betoog ging houden over doping met de stelling: 'Doping moet verboden worden' doping is al verboden -_-'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.