image

'Integratie Adobe Reader en IE onacceptabel'

maandag 22 april 2013, 12:29 door Redactie, 3 reacties

Gebruikers van Internet Explorer 9 en 10 die ook Adobe Reader gebruiken hebben niet meer de optie om PDF-bestanden op te slaan, en dat is volgens beveiligingsonderzoekster Sandi Hardmeier van een beveiligingsstandpunt onacceptabel. Zodra er op een link naar een PDF-bestand wordt geklikt, wordt het bestand of in de browser of direct in Adobe Reader geopend.

"Je hebt niet de optie om de PDF op je harde schijf op te slaan", aldus Hardmeier. Bij oudere IE-versies konden gebruikers de Nitro PDF Download-tool gebruiken, maar deze software is niet compatibel met IE9. Als er geen PDF-lezer is geïnstalleerd, krijgen gebruikers de optie of ze het bestand willen opslaan of bewaren.

"Zodra Adobe Reader is geïnstalleerd is deze optie niet meer beschikbaar. Het bestand wordt gedownload en automatisch in Internet Explorer of Adobe Reader geopend. Voor beveiligingsredenen vind ik dit totaal onacceptabel."

Register
Bij het gebruik van Adobe Reader XI zou er ook geen optie meer zijn om dit gedrag te wijzigen, aangezien Adobe de optie voor het weergeven van PDF-bestanden in de browser heeft verwijderd. Door middel van het wijzigen van een instelling in het Windows-register is het echter mogelijk de optie weer terug te krijgen, zo legt ze op haar eigen blog uit.

Reacties (3)
22-04-2013, 12:51 door Martijn2
Wat een onzin artikel, je kan Adobe reader via "manage addons" uitschakelen. Je kan het document dan ergens op je schijf opslaan.
Screenshot ter illustratie: http://i33.tinypic.com/2drhyms.png

Edit: Vreemd dat het uitschakelen van Adobe reader in Manage addons niet genoeg is in haar geval. Bij mij geeft die iig een melding om het .pdf op te slaan.
22-04-2013, 13:06 door svenvandewege
"als er geen pdf-lezer is geïnstalleerd, krijgen gebruikers de optie of ze het bestand willen
opslaan of bewaren."


Wat is het verschil?


Overigens werkt een rechtermuisklik op de betreffende link ook. Vervolgens kiezen voor "doel opslaan als" en go.
22-04-2013, 15:48 door freediver
Door Martijn2: Wat een onzin artikel, je kan Adobe reader via "manage addons" uitschakelen. Je kan het document dan ergens op je schijf opslaan.
Screenshot ter illustratie: http://i33.tinypic.com/2drhyms.png

Edit: Vreemd dat het uitschakelen van Adobe reader in Manage addons niet genoeg is in haar geval. Bij mij geeft die iig een melding om het .pdf op te slaan.
Ik heb geleerd dat ook domme vragen stellen aan iemand, nog altijd beter is als geen vragen stellen. Indit geval is het een artikeltje waarbij de schrijfster zich iets hardop afvraagt. Ik ben er blij mee dat iemand zich deze vraag gesteld heeft want ik was hier nog niet van op de hoogte daar ik Firefox aanhanger ben, en IE met argusogen sporadisch gebruik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.