image

Meeloper Anonymous aangeklaagd wegens DDoS-tool

maandag 22 april 2013, 13:26 door Redactie, 7 reacties

Een Belgische man die meedeed met een DDoS-aanval van Anonymous moest zich vrijdag voor een Brusselse strafrechter verantwoorden. De nu 21-jarige man gebruikte het ‘Low Orbit Ion Cannon' (LOIC), waarbij zijn internetverbinding werd gebruikt voor het bestoken van de website belgium.be met dataverkeer. De website raakte daardoor enige tijd onbereikbaar.

Het federaal parket vervolgt de man, die ten tijde van de aanvallen 19 jaar was, wegens ‘belemmering van de werking van een informaticasysteem', het downloaden van hackingprogramma's en frauduleus gebruik van een internetverbinding. Er zal een taakstraf of minimale gevangenisstraf worden geëist, zo meldt De Standaard.

De man liet weten dat hij geen gerichte aanval wilde uitvoeren. "Ik stond niet stil bij de gevolgen", zo vertelde hij de rechter. Ook andere websites zouden door de Belg zijn aangevallen, hoewel het onduidelijk is of die hierdoor onbereikbaar werden.

Reacties (7)
22-04-2013, 13:28 door Anoniem
Wat is het frauduleus gebruiken van een internet verbinding in deze context ? Ik kan me er weinig bij voorstellen.
22-04-2013, 14:12 door Anoniem
Gestraft worden voor het downloaden van hackingprogramma's ... straf dat dit kan, en wat verstaat men onder hackingprogrammas, want loic is niet echt een hack programma ... bij ons zijn ze precies nog onwetender over dit thema dan in Nederland :s
22-04-2013, 14:27 door Shiny
Leer eens de verschillen kennen met DoS en DDoS Het maakt een groot verschil.
Nee met LOIC of HOIC kan je niet DDoSen maar DoSen!
22-04-2013, 15:19 door Anoniem
@shiny, leg ons even het verschil uit dan? Roeptoeteren op de intertubes helpt niet echt.

Vanuit de enkele host gezien is het inderdaad een Denial of Service techniek. Maar als er meerdere LOIC-hosts worden geinstrueerd (via twitter/irc/whatever) om een host aan te vallen dan is het toch wel degelijk een Distributed Denial of Service aanval?

Ernst, Bittere Ernst.
22-04-2013, 15:22 door Anoniem
"downloaden van hackingprogramma's" is wel zorgelijk eigenlijk. LOIC is immers een stresstesting-applicatie (hoewel het ook voor andere doeleinden wordt gebruikt). Vindt het Belgische OM MetaSploit ook een hacktool? Als ze alle dual-use applicaties als "hackingprogramma" gaan bestempelen dan blijft er weinig over voor offensieve beveiliging.
22-04-2013, 17:03 door Anoniem
Geldt er in Belgie geen Vrijheid van Protest o.i.d.?
Dit is niet anders dan dat hij met een protestbord voor de ingang van dat bedrijf heeft gestaan.

Peter
23-04-2013, 10:36 door Orion84
Door Anoniem: Geldt er in Belgie geen Vrijheid van Protest o.i.d.?
Dit is niet anders dan dat hij met een protestbord voor de ingang van dat bedrijf heeft gestaan.

Peter
Vrijheid van vergadering en betoging zal in België ook wel op een vergelijkbare manier bestaan ja.

Echter is het ook bij een fysieke demonstratie niet toegestaan om de openbare orde te verstoren, of op andere manier wetten en regels te overtreden. Die vrijheid van vergadering en betoging heeft dus ook zo zijn grenzen (in feite zodra het de vrijheid van anderen aantast, het basisbeginsel van ons rechtssysteem).

Het recht op demonstreren geeft je dus geen recht om iemand te (D)DoS'en.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.