image

Valse Android apps omzeilen Google Bouncer

woensdag 8 februari 2012, 14:20 door Redactie, 0 reacties

Google mag Android apps dan op malware scannen, voorlopig worden valse apps die adware verspreiden niet gedetecteerd. De zoekgigant kondigde onlangs Google Bouncer aan, een nieuw initiatief om foute Android apps op de officiële marktplaats te weren. Trend Micro ontdekte verschillende spellen, zoals Temple Run, Madden NFL 12 en Batman Arkham City Lockdown. De laatste serie valse apps zouden door Rovio Mobile ontwikkeld zijn. Het bedrijf dat het zeer populaire Angry Birds ontwikkelde. De L in "Mobile" is echter een hoofdletter I en valt nauwelijks op.

De namen en gebruikte iconen zijn van andere bestaande apps afkomstig. Zodra een gebruiker de app wil installeren, verschijnt er een afbeelding met een tekst dat gebruikers op een link moeten klikken om de installatie te voltooien. De link wijst echter naar een advertentie voor afslankpillen.

Reputatie
"Het lijkt erop dat cybercriminelen nu met de reputatiesystemen van de app store spelen", zegt analist Kervin Alintanahin. Hij verwacht dat meer cybercriminelen deze methode gaan toepassen. Dmitry Bestuzhev van Kaspersky Lab merkt op dat aanvallers nog een stap verder gaan, en zullen proberen om niet alleen de naam, maar de accounts van de ontwikkelaars te kapen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.