image

Stratfor hack-slachtoffers eisen 50 miljoen

vrijdag 10 februari 2012, 09:42 door Redactie, 2 reacties

Klanten van het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor dat vorig jaar werd gehackt, eisen een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. Aanvallers wisten tijdens de aanval de creditcardgegevens van 90.000 gebruikers te stelen, waaronder 270 Nederlanders. De creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie werden vervolgens online gezet. Stratfor had veel klanten bij het Amerikaanse leger, politie- en inlichtingendiensten.

Inmiddels is er een "class action" rechtszaak aanspannen, die een schadevergoeding van meer dan 50 miljoen dollar eist voor de 90.000 slachtoffers van wie de creditcardgegevens werden gestolen, alsmede 75.000 gebruikers van wie andere persoonlijke informatie werd buitgemaakt.

Maatregelen
Volgens de aanklacht heeft Stratfor onvoldoende maatregelen getroffen om de computersystemen tegen aanvallers te beschermen. Daarnaast zou het bedrijf informatie over de aanval voor klanten geheim hebben gehouden.

Stratfor stelt in een reactie dat de rechtszaak ongegrond is en heeft zelf een rechtszaak aangespannen. Het bedrijf wil dat de class action rechtszaak in Texas, en niet in New York wordt ingediend, aangezien Stratfor daar is gehuisvest en de hack daar plaatsvond.

Reacties (2)
10-02-2012, 10:06 door SLight
Stratfor heeft de zaakjes niet op orde en mag lekker opdraaien voor de kosten. Als bedrijf kan je niet in welke rechtbank dan ook aankomen met: 'Ja, onze servers waren gehackt, waarbij wij verantwoordelijk waren voor de beveiliging, maar het is niet onze schuld dat iemand onze servers hackt en er vervolgens vandoor gaat met de creditcardgegevens van tienduizenden mensen, deze mensen hebben toch vrijwillig hun gegevens bij onze website een keer ingevuld, dus de klant is verantwoordelijk en mag het oplossen.'
10-02-2012, 10:18 door Anoniem
Laat dit een waarschuwing zijn voor de NL overheid en nederlandse internet bedrijven!!

Ik hoop dat dit ze zel motiveren om gewoon alles op xss en sql-injectie te controleren. Stelletje nalatige luie #$%!#%
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.