image

Keygens veroorzaken meeste Windows 8-infecties

zondag 5 mei 2013, 08:39 door Redactie, 9 reacties

Malware die zich voordoet als software om licentiecodes voor Windows 8 mee te generen is de voornaamste oorzaak dat computers met het nieuwe besturingssysteem besmet raken. Keygens, zoals de programma's worden genoemd, zijn op zich niet gevaarlijk, aldus Microsoft. Malwaremakers zouden volgens de softwaregigant zeer succesvol zijn in het aanbieden van valse of besmette keygens.

Keygens zijn inmiddels de meest waargenomen vorm van malware, aldus cijfers van Microsoft. De dreiging zou met name actief zijn op nieuwere besturingssystemen. Zowel op Windows 7 als Windows 8 waren keygens in het vierde kwartaal van vorig jaar voor de meeste infecties verantwoordelijk.

Gebruikers die keygens of software cracks downloaden lopen ook een groter risico op gevaarlijkere vormen van malware. Joe Faulhaber van het Microsoft Malware Protection Center adviseert Windows-gebruikers om dan ook alleen software via betrouwbare leveranciers te verkrijgen.

Reacties (9)
05-05-2013, 13:25 door johanw
Het helpt natuurlijk ook niet mee dat sommige virusscanners keygens per definitie blokkeren waardoor je, als je ze wilt gebruiken, de virusscanner moet uitzetten. Als ze dan werkelijk besmet zijn slipt die besmetting er ook tussendoor.
05-05-2013, 13:38 door Anoniem
Keygen's moet je dan ook altijd in een sandbox draaien zoals Sandboxie o.i.d.. Daarmee verkrijg je wel de key maar eventuele virussen blijven binnen de sandbox. Verwijder de sandbox na gebruik ook altijd, en verbreek tijdens het draaien van de keygen je verbinding met het internet. Hiermee voorkom je dat een keygen ineens 'zaken' gaat downen die alsnog voor eventuele infecties kunnen zorgen.
Er is malware in omloop dat detecteert of het in een virtuele omgeving gestart wordt, en zich daardoor niet als malware gedraagt. Of dat ook zo in een sandbox is zou ik niet weten maar de kans is groot. Kopieer daarom nooit files of executables uit een sandbox naar een live omgeving, hoe onschuldig het ook lijkt te zijn. Better safe then sorry. En oh ja, als een stukje software nu niet erg veel geld kost (bijvoorbeeld > 50euro) kun je ook gewoon overwegen het gewoon te kopen.
05-05-2013, 13:50 door john west
Het melden,wat al diverse keren is gebeurt,door Microsoft lost niets op.

Het probleem is de betaalbaarheid,zolang de prijzen te hoog zijn,blijf je
met dit soort malware troep zitten,met alle gevolgen van dien.

Maak het goedkoper eventueel op jaar basis.
05-05-2013, 14:36 door johanw
Abonnementen? Dat is de natte droom van de software verkopers, dan kom je al helemaal nooit van het betalen af. Geen wonder dat MS hun online-office zo probeert te pushen (nog afgezien van de spionagemogelijkheden die dat biedt). Gelukkig is MS-Office makkelijk te vermijden omdat LibreOffice tegenwoordug goed genoeg werkt.
05-05-2013, 17:07 door WesleySmalls
Door john west: Het melden,wat al diverse keren is gebeurt,door Microsoft lost niets op.

Het probleem is de betaalbaarheid,zolang de prijzen te hoog zijn,blijf je
met dit soort malware troep zitten,met alle gevolgen van dien.

Maak het goedkoper eventueel op jaar basis.

Met Windows 8 is windows nog nooit zo goedkoop geweest en een langere prijs voor een klein bedrag verkocht. As je het dan nog te duur vind ben je wat dat betreft gewoon een gier, sorry dat ik het zeg.
05-05-2013, 18:36 door johanw
Maar wie WIL er nu Windows 8 draaien? Als ik nu een nieuwe computer nodig zou hebben was het eerste dat ik deed hem herformatteren en er Windows 7 op zetten. En als ik geen "down"grade recht heb dan maar illegaal.
05-05-2013, 20:12 door Shadowlight
Dit probleem was er al in het DOS tijdperk, is niet echt nieuw te noemen. Onderzoekje open deuren in trappen.

Door johanw: Maar wie WIL er nu Windows 8 draaien? Als ik nu een nieuwe computer nodig zou hebben was het eerste dat ik deed hem herformatteren en er Windows 7 op zetten. En als ik geen "down"grade recht heb dan maar illegaal.

Waarom zou je tegenwoordig überhaupt nog Windows installeren, legale alternatieven genoeg.
05-05-2013, 21:56 door Skizmo
Nog een goeie reden voor open source...
06-05-2013, 09:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.