image

Malwarebytes back-updienst scant geüploade bestanden

dinsdag 7 mei 2013, 12:10 door Redactie, 1 reacties

Om te voorkomen dat back-ups malware bevatten heeft anti-virusbedrijf Malwarebytes een nieuwe backup-dienst gelanceerd. Deze dienst scant geüploade bestanden op malware. "De meeste mensen denken dat veilige back-updiensten zoals Carbonite en Mozy een oplossing voor een besmette computer zijn nadat ze problemen hebben gehad", zegt CEO Marcin Kleczynski.

"Back-ups moeten echter worden gemaakt als de machine niet geïnfecteerd is, aangezien het terugzetten van besmette gegevens de malware terugbrengt en de back-up onbruikbaar maakt. De malware moet voor de back-up worden verwijderd." De Secure Backup van Malwarebytes scant alle bestanden op malware.

Safe Harbor
Daarnaast kunnen gebruikers met één licentie zoveel mogelijk apparaten en schijven back-uppen als ze willen. Alle data wordt met AES versleuteld. Een licentie voor 50GB kost 30 dollar per jaar, voor 100GB moet 60 dollar worden betaald, terwijl er voor 200GB 120 dollar wordt gevraagd.

De back-ups worden op Amerikaanse servers gemaakt en het anti-virusbedrijf laat weten dat het aan de Safe Harbor regeling voldoet. Dit is een afspraak tussen de EU en Verenigde Staten over het opslaan van gegevens van Europese consumenten.

Eerder liet het College bescherming persoonsgegevens zich nog kritisch uit over Safe Harbor. Daarnaast kunnen opgeslagen gegevens ten alle tijden door de Amerikaanse overheid worden gevorderd.

Reacties (1)
07-05-2013, 14:40 door stuffy
Volgens mij kun je nog beter gelijk je data naar het pentagon sturen......

Weet niet hoor, maar ik heb mn backups nog altijd intern geregeld, en mochten er toch bestanden van de backup geinvecteerd raken, heb ik (b.v.) een Norton BootCD, welke de laatste virus definities ophaald, en dan alle data checkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.