image

Pentagon beschuldigt China van cyberspionage

dinsdag 7 mei 2013, 11:43 door Redactie, 2 reacties

In een nieuw rapport over het Chinese leger beschuldigt het Amerikaanse Ministerie van Defensie China van cyberspionage tegen de Verenigde Staten. In 2012 waren verschillende computersystemen over de gehele wereld, waaronder die van de Amerikaanse overheid, het doelwit van aanvallen, waarvan er een aantal direct aan China zouden kunnen worden toegeschreven.

De aanvallen zouden vooral gericht zijn op het stelen van informatie. "China gebruikt computer network exploitation (CNE) om het verzamelen van inlichtingen over Amerikaanse diplomatieke, economische en defensie-industriële sectoren te ondersteunen", aldus het rapport.

Crisis
De gestolen informatie zou in potentie voor de Chinese defensie- en hightechindustrie kunnen worden gebruikt, maar zou de Chinese autoriteiten ook kunnen helpen met wat de VS van China-gerelateerde zaken vindt. Daarnaast helpt de informatie ook bij het opstellen van overzichten van Amerikaanse defensienetwerken. "Gegevens die tijdens een crisis misbruikt kunnen worden", waarschuwt het Pentagon.

Verder laat het rapport weten dat China zich sterker uitspreekt op internationale fora waar cyberproblemen worden besproken. Het land zou zich hard maken voor meer internationale controle over cyber-activiteiten, waarmee het op dezelfde lijn als Rusland zit.

"China en Rusland blijven een gedragscode voor informatiebeveiliging promoten waardoor overheden soevereine autoriteit over de informatie en content op het internet krijgen."

Reacties (2)
07-05-2013, 14:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-05-2013, 22:49 door Anoniem
Door Allard Pruim: Niks mis mee, de Amerikanen zullen dit waarschijnlijk ook wel doen.

Volgens mij willen de Amerikanen hier het democratisch alleenrecht op controle.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.