image

Anonymous waarschuwt SBS en Alberto Stegeman

zaterdag 11 februari 2012, 10:03 door Redactie, 45 reacties

Internetbeweging Anonymous waarschuwt SBS en Alberto Stegeman voor de komende uitzending van Undercover in Nederland. Tijdens de uitzending van aanstaande zondag spreekt Stegeman met iemand die zich voordoet als een woordvoerder van Anonymous en de noodklok luidt over het Tor-netwerk. Dit netwerk, waardoor internetgebruikers anoniem kunnen internetten, zou volgens de zender een "speeltuin voor pedofielen" zijn.

Volgens een bericht op Pastebin en YouTube heeft Anonymous geen woordvoerders en is de uitzending alleen bedoeld om het Tor-netwerk in een kwaad daglicht te stellen. "Het uiteindelijke doel van de Nederlandse media, in dit geval SBS, is het vernietigen van online privacy en vrijheid, en Anonymous kan dit niet toestaan", aldus het bericht op Pastebin. Daarin wordt verder opgeroepen om de televisiezender aan te vallen.

Hackersgroep
In de videoboodschap op YouTube wordt geëist dat de zender toegeeft dat het met iemand heeft gesproken die zich voordeed als Anonymous-woordvoerder. Tevens zou moeten worden benadrukt dat het Tor-netwerk juist mensen in landen zonder vrijheid van meningsuiting helpt.

Als laatste moet Stegeman duidelijk maken dat Anonymous geen hackersgroep of verzameling van 'pedojagers' is. "Als je denkt ons goed genoeg te kennen, weet je ook dat je deze waarschuwing serieus moet nemen", zo is in de waarschuwing te lezen.

Reacties (45)
11-02-2012, 10:10 door Anoniem
Dit is uitgebreid gisteren in Paul en Witteman aan de orde geweest, waar Alberto te gast was.

Hier is ook het gebruik van Tor door mensen die leven in een dictatuur uitgebreid behandeld.
11-02-2012, 10:22 door Anoniem
Oh?, dus Anonymous houd zich liever bezig met bedrijven en overheden pesten, dan achter pedofielen aan te gaan?
Vreemd volk die lui van Anonymous, praten over mensenrechtenschendingen, maar het schenden van kinderrechten via een Tor-netwerk is dus ondergeschikt aan de voordelen die Anonymous aan Tor heeft?

Jammer dat deze groep iedere keer weer de verkeerde kant kiest en blijkbaar maar weinig met mensenrechten(in dit geval de rechten van het kind) opheeft.
In mijn ogen zijn ze net de overheid, ze zeggen het ene, maar bedoelen wat anders.
11-02-2012, 11:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-02-2012, 11:33 door Anoniem
Door rookie: Ik hoop maar niet dat SBS er straks net zo lang uit ligt als het Playstation netwerk destijds, want dan wordt mijn vriendin gek :p


SBS is een zender voor bankhangers en malloten! Stegeman is kereltje die denkt te kunnen scoren met dit onderwerp.
11-02-2012, 11:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-02-2012, 12:03 door Anoniem
Als SBS nou nog gelijk had...
maar ja.. dit soort onzin de wereld in spuien heeft normaal gesproken geen gevolgen maar in dit geval vrees ik dat SBS zal gaan boeten voor hun goedkope onderbuik prut reportages die maar een klein stukje van het hele verhaal er uitlichten en dat als ultieme waarheid voorschotelen..

het is een beetje zoals de paparazzi bladen willens en wetens onwaarheden dan wel halve waarheden publiceren wetende dat dat de nodige rechtszaken zal opleveren die zie sowieso gaan verliezen.

uiteindelijk hopen ze dat de reclame inkomsten dan hoger zullen zijn dan de schadevergoeding die ze moeten betalen aan de gedupeerden.... alleen in dit geval zal 'anonymous' niet braaf naar de rechter stappen maar simpelweg de site gaan platleggen of wellicht wel erger zoals inbreken en gevoelige informatie van SBS naar buiten brengen?

je weet het niet maar ik denk dat je met deze gasten niet moet sollen..

vamos a ver...
11-02-2012, 12:11 door Anoniem
Volgens een bericht op Pastebin en YouTube heeft Anonymous geen woordvoerders...
Zou men zich bewust zijn van de paradox? Als Anonymous geen woordvoerders heeft dan kan niemand ooit namens Anonymous iets beweren, ook niet dat ze geen woordvoerders hebben.
...en is de uitzending alleen bedoeld om het Tor-netwerk in een kwaad daglicht te stellen.
Afgaande op het voorproefje dat ik gisteravond bij Pauw & Witteman zag is daar geen sprake van. Stegeman heeft benadrukt dat TOR ook voor goede en belangrijke dingen gebruikt wordt.
11-02-2012, 12:25 door Anoniem
Anderzijds missen we niets aan SBS6

Hahaha
11-02-2012, 12:28 door Anoniem
Wel een beetje vreemd, in zijn aankondiging voor dit programma zegt Alberto bijna letterlijk: "Dit is een groep die zich nog nooit in de media heeft begeven."
Hij zou dat maar eens terug moeten luisteren en zichzelf achter het oor krabben.. :-)
Als dit werkelijk een groep is die zo media schuw is dan geloof je toch zeker zelf niet dat ze voor zo'n flutding als een stel kleuterneukers wat al jaren een issue is en waar justitie zich ook al jaren mee bezig houdt, dat ze dat ineens zo belangrijk vinden dat ze naar voren moeten treden....
11-02-2012, 12:52 door Anoniem
Tja dit bericht is niet meer dan logisch iedereen die zich een beetje in de materie verdiept weet gewoon dat anonymous nooit een officiële woordvoerder heeft. Dus dit is van SBS en Alberto een poging om lekker wat kijkcijfers te kweken door op de angst van mensen voor dit soort groepen in te spelen.
Achja dan zien ze vanzelf net als KPN of ze hun beveiliging wel of niet goed op orde hebben haha!
11-02-2012, 13:12 door Groezel
Blaffende honden bijten niet.
11-02-2012, 13:29 door fd0
stegeman gisteravond bij p&w .... wat een eenzijdig verhaal.
Zijdelings even gemeld dat TOR ook voor andere en goede zaken kan worden gebruikt, zoals "vrijheid van meningsuiting" maar dat was heel terloops... wat een sukkel; maar goed, zondag even kijken om een mening over de uitzending te vormen
11-02-2012, 13:53 door meh
Ik heb P&W maar even afgezet voordat ik die walgelijke sadist zijn verhaal hoorde doen.. ik zie het nut niet om zo'n vent aan het woord te laten.. Simpele klotejournalistiek van Alberto. De zogenaamde jacht op pedo's lijkt tegenwoordig alleen nog maar over het Internet te gaan maar de content die op het internet wordt verspreid wordt toch echt offline geproduceerd. Dus de jacht moet dan ook offline plaatsvinden.

Alberto Stegeman heeft zich voor een bizar karretje laten spannen.
11-02-2012, 14:29 door Anoniem
@ blaffende honden bijten niet. Anonymous bijt wel degelijk en hard ook.
11-02-2012, 14:39 door ScheleKeessie
Er is maar één manier om dit soort "journalistiek" een halt toe te roepen. Namelijk gewoon met zijn allen zijn programma negeren.
11-02-2012, 14:53 door Above
Gebeurde er maar eens wat. Tot nu toe wint de media en de zombie kudde geloofd alles wat er op de televisie wordt voorgeschoteld. Als ze echt zo goed zijn in de digitale wereld gooi dan heel Hilversum plat zodat er echt een statement wordt gemaakt.
11-02-2012, 15:19 door Anoniem
"Blaffende honden bijten niet."

Nou, dan hou jij dreigementen van Anonymous niet bij. Meestal komen ze deze wel na.
11-02-2012, 15:27 door Anoniem
"Tijdens de uitzending van aanstaande zondag spreekt Stegeman met iemand die zich voordoet als een woordvoerder van Anonymous en de noodklok luidt over het Tor-netwerk."

Ik denk dat die persoon oprecht denkt dat hij 'anonymous' is. En eerlijk gezegd kan -iedereen- zeggen 'anonymous' te zijn, en de persoon op pastebin geeft dan ook enkel een mening, en geen harde feiten. Of heeft hij de ledenlijst gechecked om te kijken of degene met wie Alberto een gesprek voert erop staat ?
11-02-2012, 15:38 door Anoniem
Die zombiekudde kijkt overwegend alleen maar naar zelfbevlekkingstelevisie op RTL, SBS6 en Tros waar BN'ers van de nationale Volendam, Boulevard en de Mol TV elkaar in hun ster nemen.

Het zou wat zijn als Anonymous lukt om Hilversum te kapen op primetime (bijv. 8 uur journaal). Als Anonymous KPN kan hacken moet dit ook wel kunnen.
11-02-2012, 15:38 door Anoniem
Is aanvallen van een tvzender ook geen aanval op die zelfde vrijheid?
11-02-2012, 16:04 door WhizzMan
Het hele verhaal van Stegeman leek nogal op de "hoofden" van Willebrord Frequin moet ik zeggen.
11-02-2012, 16:47 door Zeurkool
Stegeman probeert gewoon te scoren over de hoofden van mensen die op hun privacy gesteld zijn.
Waarom mogen we nagenoeg geen privacy meer hebben? Mss is dat eens wat om te onderzoeken.
11-02-2012, 16:48 door P5ycH0
Jaaaaaa.... TOR == Evil.
Kijk maar naar wat er gebeurd is tijdens de Arabische Lente. Anoniem internet brengt hele regimes ten gronde.

/sarcasm

Doet me herinneren aan Engeland, die tijdens de 'ongeregeldheden' in Egypte en Libië vol lof was voor de anonimiteit van Blackberry's en voor de mogelijkheden die twitter bood. Een maand later wilde Engeland alle Blackberry communicatie ontgrendeld hebben vanwege de rellen in Engeland.... *facepalm*
11-02-2012, 17:00 door Anoniem
Dat die Stegeman zichzelf een journalist durft te noemen is al van de zotte, maar dat er een zender is die hem een podium biedt, daar verbaas ik me al een hele tijd over.

Het enige wat hij doet is open deuren in trappen.
11-02-2012, 18:32 door Anoniem
Door Anoniem: Oh?, dus Anonymous houd zich liever bezig met bedrijven en overheden pesten, dan achter pedofielen aan te gaan?

Slaat kant noch wal wat je hier stelt. Achter kindermishandelaars aangaan en misbruik stoppen is een taak van de politie. Bovendien kan anon niet veel meer dan achter TOR servers aangaan waar media gedeeld wordt, iets wat ze al gedaan hebben. Je hebt kennelijk geen idee van wat Anon doet.

Door Anoniem:
Vreemd volk die lui van Anonymous, praten over mensenrechtenschendingen, maar het schenden van kinderrechten via een Tor-netwerk is dus ondergeschikt aan de voordelen die Anonymous aan Tor heeft?

Kinderen worden niet mishandeld door bits die door een draadje gaan, kinderen worden mishandeld door mensen. Daar moet de overheid wat aan doen.

Door Anoniem:
Jammer dat deze groep iedere keer weer de verkeerde kant kiest en blijkbaar maar weinig met mensenrechten(in dit geval de rechten van het kind) opheeft.
In mijn ogen zijn ze net de overheid, ze zeggen het ene, maar bedoelen wat anders.

Wat bizar is is dat mensen zo makkelijk vallen voor nutteloze symboolpolitiek. Rechten inperken op internet en technische blokkades opwerpen zal niet resulteren in minder kindermishandeling. Dat gaat gewoon door. De enige reden waarom het beperken van internet op de politieke agenda staat is om drogredenen zoals het subsidieren van de falende en verouderde businessmodellen van de copyright mafia en door mensen die de vrije beschikbaarheid van informatie willen inperken.

Het kindermishandeling argument, samen met terrorisme is complete kul, geen van die twee problemen worden beperkt of opgelost door het inperken van internetvrijheden VOOR IEDEREEN.
11-02-2012, 18:48 door Anoniem
Door Anoniem: Oh?, dus Anonymous houd zich liever bezig met bedrijven en overheden pesten, dan achter pedofielen aan te gaan?
Vreemd volk die lui van Anonymous, praten over mensenrechtenschendingen, maar het schenden van kinderrechten via een Tor-netwerk is dus ondergeschikt aan de voordelen die Anonymous aan Tor heeft?

Jammer dat deze groep iedere keer weer de verkeerde kant kiest en blijkbaar maar weinig met mensenrechten(in dit geval de rechten van het kind) opheeft.
In mijn ogen zijn ze net de overheid, ze zeggen het ene, maar bedoelen wat anders
Jij snapt er echt niks van he.
Waar het Anonymous om gaat is dat een of andere aandachtshoer zegt nemens hen te spreken en met een of ander lul verhaal over TOR zijn/haar "15 minutes of fame" wil halen bij die nep journalist Stegeman.
Dat die sukkel Stegeman daar ook nog in trapt zegt genoeg.

En ja, er zullen vast wat pedos zijn die het TOR netwerk voor hun zieke doeleinden misbruiken. Maar dat betekend nog niet dat TOR slecht is.
12-02-2012, 01:19 door Anoniem
Door Anoniem: Oh?, dus Anonymous houd zich liever bezig met bedrijven en overheden pesten, dan achter pedofielen aan te gaan?
Vreemd volk die lui van Anonymous, praten over mensenrechtenschendingen, maar het schenden van kinderrechten via een Tor-netwerk is dus ondergeschikt aan de voordelen die Anonymous aan Tor heeft?

Jammer dat deze groep iedere keer weer de verkeerde kant kiest en blijkbaar maar weinig met mensenrechten(in dit geval de rechten van het kind) opheeft.
In mijn ogen zijn ze net de overheid, ze zeggen het ene, maar bedoelen wat anders.



Jij bent weer zon persoon die over het verhaal heen leest.
Anonymous is geen hackersgroep of pedojagers!,het zijn mensen die voor de rechten van openbaarheid van internet zijn en iedereen die censuur aan wilt brengen op het net het hun zo moeilijk mogelijk te maken.
Jou soort hoort echt afgesloten te worden van het web aangezien je geen HOL van dit hele bericht wat anonymous stuurt richting alberto, alberto staat bekent om zijn ludieke acties met valse verhalen,hoop dat je volgende keer als je een reactie plaatst over anonymous twee keer nadenkt voor je op submit klikt.
12-02-2012, 03:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Vreemd volk die lui van Anonymous, praten over mensenrechtenschendingen, maar het schenden van kinderrechten via een Tor-netwerk is dus ondergeschikt aan de voordelen die Anonymous aan Tor heeft?

Jammer dat deze groep iedere keer weer de verkeerde kant kiest en blijkbaar maar weinig met mensenrechten(in dit geval de rechten van het kind) opheeft.
In mijn ogen zijn ze net de overheid, ze zeggen het ene, maar bedoelen wat anders.

Je moet bedenken dat "anonymous" niet één soort mens is. Om de zelfde reden dat we hier allemaal 'Anoniem' heten, maar toch anders denken. We hebben wel de website security.nl gemeen.

Props voor Tor, en niet "TOR"! https://www.torproject.org/docs/faq.html.en#WhyCalledTor
"Tor is not spelled "TOR". Only the first letter is capitalized. In fact, we can usually spot people who haven't read any of our website (and have instead learned everything they know about Tor from news articles) by the fact that they spell it wrong."
12-02-2012, 15:18 door Anoniem
komt neer op
KP & Terror = ACTA CETA TPP & FTA (Free Trade Agreement)
12-02-2012, 15:21 door Anoniem
Door Anoniem: Oh?, dus Anonymous houd zich liever bezig met bedrijven en overheden pesten, dan achter pedofielen aan te gaan?
Vreemd volk die lui van Anonymous, praten over mensenrechtenschendingen, maar het schenden van kinderrechten via een Tor-netwerk is dus ondergeschikt aan de voordelen die Anonymous aan Tor heeft?

Jammer dat deze groep iedere keer weer de verkeerde kant kiest en blijkbaar maar weinig met mensenrechten(in dit geval de rechten van het kind) opheeft.
In mijn ogen zijn ze net de overheid, ze zeggen het ene, maar bedoelen wat anders.



Waarschijnlijk heb je je niet in de materie verdiept want Anon heeft wel degelijk een aanval uitgevoerd op pedofielen die het TOR netwerk gebruiken. Lees link: http://www.security.nl/artikel/39055/1/Anonymous_onthult_190_IP-adressen_van_pedofielen_.html
12-02-2012, 16:13 door Anoniem
Het probleem moet je bij de bron aanpakken de mensen die KP maken, en niet gewoon alle wegen naar Rome afsluiten.
Spijtig te horen dat er allemaal schapen zijn die onder het mom van KP al hun vrijheden willen opgeven. Het gaat niet om niks te verbergen te hebben, zodra iemand al deze informatie beheerd kan en ZAL er misbruik van gemaakt worden.

macht corrupteert, absolute macht curropteerd absoluut.
12-02-2012, 18:24 door Anoniem
Als Anonymous niet 1 soort mens is, laten we dan ophouden het Anonymous te noemen. Er is wel degelijk een groepsstructuur maar ze roepen erbij : jantje en pietje en jij en ik zijn ook anonymous. Een goede manier trouwens om jezelf verder te anonimiseren trouwens. :)

En ja, als het een groep was, deed het niet van die tegenstrijdige en ook lately onethische hacks. Sommige acties waren ludiek of nodig, terwijl andere acties mensenlevens in gevaar brengen. Mensen die voor fysieke security zorgen in de fysieke wereld. Maar dat besef is er nog niet.

Helaas gaat Anonymous ervoor zorgen dat het internet straks helemaal aan banden gelegd gaat worden.
13-02-2012, 00:11 door Anoniem
Het Tor netwerk is het beste netwerk wat er is. Dat mensen uit de politiek roepen om het te zullen verbieden, daarom lach ik me dood. De wizzkids winnen het weer eens. Ben je geen wizzkid dan heb je geen verstand van dit soort zaken. Blij zijn dat anoniem browsen mogelijk is.
13-02-2012, 10:03 door Anoniem
Het was leuk om SBS6 gekend te hebben
13-02-2012, 10:04 door Anoniem
Door Groezel: Blaffende honden bijten niet.

of ze bijten of niet zal je snel genoeg zien, vraag het aan FBI
13-02-2012, 14:46 door Morbius
Denk niet dat anon achter die boodschap zat. Het werd gepubliceerd vanaf een nieuw youtube kanaal, zonder enige verklaring van een bekende acount op bijvoorbeeld twitter. De video gaf een waarschuwing, de pastbine een oproep tot aanval. Lekker consistent. Was waarschijnlijk gewoon een enkeling. Van vijftien.

Daarbuiten is het hele verhaal van gisteren natuurlijk niet oke. In twee zinnen wordt nog even gemeld dat Tor ook voor goede dingen word gebruikt, om daarna het de hele uitzending een pedonetwerk te noemen. Het is misselijkmakend. Heel Tunesië gebruikte Tor voor de revolutie daar op gang kwam.

Undercover in Nederland is wel een prima programma voor demente bejaarden. Alles wordt nog even vijf keer herhaald.
En al die bijvoegelijk naamwoorden...."de schattige, onschuldige, kleine kindertjes, die poedelnaakt bij de gemene, sadistische, gevaarlijke, gestoorde pedofiel op schoot zitten." Dat werk. Het is natuurlijk ook erg, maar het klinkt alsof de tekstschrijvers zelf van hun stoel glijen.
13-02-2012, 17:26 door Groezel
Door Anoniem:
Door Groezel: Blaffende honden bijten niet.

of ze bijten of niet zal je snel genoeg zien, vraag het aan FBI

Voorlopig is Alberto Stegeman de gevierde man, zowel in belgie als nederland.
En worden de meeste gebruikers van TOR weggezet, als pedo of een ander soort crimineel.
Dus zijn missie is zo wie zo geslaagd.
14-02-2012, 00:26 door Anoniem
we are Anonymous
We are a legion
We do not forgive
We do not forget
Expect us
15-02-2012, 00:21 door Anoniem
Door Anoniem: Oh?, dus Anonymous houd zich liever bezig met bedrijven en overheden pesten, dan achter pedofielen aan te gaan?


als je dan iets zegt... zorg dan dat je t juist heb. anon heeft wel degelijk gestreden tegen pedofilie. ze hebben namen en emailadressen bekend gemaakt van pedofielen etc.

ten 2e. stegeman doet alsof anon hem gecontacteerd heeft. wat gewoon BS is. dat is het enige wat ze zeggen. als je het dan uitzend, ga dat dan niet doen met valse feiten.

en ten 3e. anon kiest helemaal niet de kant van de pedo's. ze zeggen alleen dat TOR niet het probleem is. dus je kan bijv wel dingen als TOR gaan verbieden, wat toch niet kan, of TOR in een kwaad daglicht zetten, maar zo is het niet. TOR word gebruikt voor goede doeleinde, en natuurlijk worden er ook dingen verspreid die we met zn alle haten. maar dat zijn die pedo´s, niet TOR.

pedo´s rijden ook auto, gaan we dan ook auto´s verbieden? en zeggen: jah, zo komen ze bij hun slachtoffers, dus verbieden die auto's!.

nee, anon valt niks te wijten hier.


we are Anonymous
We are a legion
We do not forgive
We do not forget
Expect us
16-02-2012, 20:39 door Anoniem
Als Anonymes dan al niet de pedojacht inzet, doen ze niet méér of minder dan duizenden vóór hun, die ook niet werkelijk diegenen pakken die ze moeten hebben, want waarom heeft het dan überhaubt zulke vormen aangenomen? Dus wijs niet met de vinger op Anonymes, want je zult vingers tekort komen, op wie je daadwerkelijk zou moeten wijzen!
En wat dat TOR betreft....natúúrlijk zullen ook pedofielen hiervan gebruik maken, maar dat doen zij ook van de speeltuinen en scholen en zwembaden en hoge heggen en nu moet dat natuurlijk ook allemaal weg, want dat is de volgende stap....nietwaar? Wat dat betreft ben ik het met anoniem eens, die als voorbeeld de auto's stelt waarin veel gewone mensen zich verplaatsen, maar ook allerlei geschifte figuren.
16-02-2012, 23:14 door Morbius
Knul, alsjeblieft. Je quote de slogan van anonymous verkeerd, en schrijft Tor op de bekende onjuiste manier.
En nogmaals, die "waarschuwing" was anon niet.
17-02-2012, 13:20 door Anoniem
Ben het eens met dat het beslist Anonymes niet was, want die heeft deze werkwijze niet.Als je doelt op het commentaar boven MORBIUS 23:14, dan heb je het volgens mij niet écht goed gelezen.Hier wordt over de aantasting van TOR gesproken en de beperkingen die ze de mensen opleggen.Maar misschien ben ik niet duidelijk genoeg?
Tja....ik heet ook geen Anonymes en had geen geld om te studeren!
21-02-2012, 15:03 door faridje
Door Anoniem: Dat die Stegeman zichzelf een journalist durft te noemen is al van de zotte, maar dat er een zender is die hem een podium biedt, daar verbaas ik me al een hele tijd over.

Het enige wat hij doet is open deuren in trappen.

Ben ik gedeeltelijk met je eens. Maar hij doet wel wat niemand anders doet of durft. Ja hij trapt open deuren in, maar Nederland loopt zelf langs open deuren zonder te kijken. Iedereen weet wel dat dat soort dingen gebeuren maar er is niemand die het aan de grote klok hangt dus in die zin heb ik er wel respect voor wat hij doet. Maar dit verhaal over Anon vind ik een beetje ver gaan, dit is niet iets wat "via" Anon zou moeten gaan. Dat het nou een IT specialist is die zich goed heeft ingelezen in de zaak Anon en Tor etc. dan was het wat mij betreft een ander verhaal geweest.

In dat kader vind ik deze aflevering van Alberto Stegeman niet echt getuigen van professionele journalistiek.
10-04-2012, 22:31 door Anoniem
Ik heb een mega verhaal voor je , ben zwaar opgelicht , en zo ( denk ik nog veel meer mensen) dit moet stoppen !!
20-05-2012, 13:30 door Anoniem
@anoniem 12-02 18:24 "Helaas gaat Anonymous ervoor zorgen dat het internet straks helemaal aan banden gelegd gaat worden".

En dan houdt KP op te bestaan? Of zou het misschien gewoon verder gaan zoals het altijd gedaan is? Via telefoon, gesloten Bulletin Boards, brieven (ha brieven, die moeten we ook verbieden. Weet je wat mensen elkaar allemaal via brieven en pakketjes toesturen?!!!

Ook mag de Mafiaa dan blij zijn, want zonder internet kan er geen muziek e.d. gekopieerd worden! Of zou ook dát dan weer via de 'ouderwetse' manier gaan; via onderhandse verkoop van CD's en DVD's. Zoals het al jááááááren ging vóórdat het internet (toen zelfs nog met een hoofdletter geschreven) gemeengoed werd?

Het is heel simpel. Er zijn 'slechte' mensen en die zoeken de gemakkelijkste manier om hun 'slechte' dingen te doen. Nu is dat internet. Vroeger was het telefoon, brieven, enz.. Sluit internet en men gaat gewoon weer terug naar de oude methodes, die vaak nóg moeilijker te traceren zijn.

Internet afsluiten, of de anonimiteit verkwanselen, lost niets op. Je gooit alleen het kind met het badwater weg!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.