image

Utrechtse parkeerautomaten weer geskimd

zaterdag 11 februari 2012, 18:07 door Redactie, 3 reacties

Twee parkeerautomaten op de Maliebaan in Utrecht zijn door zeer professionele skimmers geskimd, zo waarschuwt de gemeente Utrecht. Bij de geskimde automaten werd voor de pasinvoer een opzetstuk geplaatst om de magneetstrip te kopiëren en boven de pinterminal werd een camera geplaatst om de pincode te filmen. Het aantal geskimde passen en de hoogte van de schade kan de gemeente nog niet zeggen.

Donderdagochtend meldde de politie dat er skimapparatuur op de ene automaat en lijmresten op de andere waren aangetroffen. Utrecht zal aangifte doen bij politie en merkt op dat gedupeerden door hun bank schadeloos worden gesteld. "De aanpassing van de parkeerautomaat is zeer professioneel uitgevoerd. De gemeente vraagt gebruikers extra alert te zijn op aanpassingen van parkeerautomaten en hun bankafschriften te controleren", aldus een verklaring.

Parkeerautomaat
De gemeente is van plan om samen met de leverancier te onderzoeken of de automaten zijn aan te passen, zodat het skimmen niet meer voorkomt. Daarnaast gebruikt de gemeente Utrecht gecertificeerde parkeerautomaten. Door de lichte kleur van de behuizing zouden eventuele aanpassingen "extra opvallen". Daarnaast is de pinterminal onder een hoek geplaatst om meekijken te bemoeilijken.

Het is precies een jaar geleden dat een soortgelijke waarschuwing werd gegeven. Ook toen ging het om parkeerautomaten die waren geskimd. De gemeente was al in 2009 gewaarschuwd dat de parkeerautomaten kwetsbaar voor skimmers waren.

Reacties (3)
11-02-2012, 19:55 door Anoniem
Tja, die paar automaten die nog met de magneetstrip werken, trekken de skimmers als een magneet aan.
13-02-2012, 09:33 door Anoniem
en ons maar laten geloven dat het over zou zijn
13-02-2012, 15:50 door Anoniem
skimmer denkt ook zo van: ik heb geld nodig "laat ik niet naar de bank", maar "parkeerautomaat" gaan
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.