image

Telecomgigant Nortel tien jaar lang gehackt

dinsdag 14 februari 2012, 16:23 door Redactie, 1 reacties

Vanuit China opererende hackers hebben tien jaar lang onbeperkt toegang gehad tot het bedrijfsnetwerk van telecomgigant Nortel. "De hackers verborgen spionagesoftware zo diep in de systemen van werknemers, dat het onderzoekers jaren duurde om de omvang van het probleem te zien", aldus Brian Shields, voormalige veiligheidsadviseur bij Nortel. "Ze hadden toegang tot alles en voldoende tijd. Het enige dat ze moesten uitzoeken was wat ze wilden hebben."

De aanvallers zouden via zeven wachtwoorden van topbestuurders al sinds 2000 toegang tot het bedrijf hebben gehad. Daarbij werden technische documenten, onderzoeksrapporten, bedrijfsplannen, e-mails van werknemers en andere documenten gestolen, zegt Shields, die 19 jaar voor Nortel werkte en het interne onderzoek leidde. Behalve het veranderen van de zeven wachtwoorden deed Nortel niets om de hackers buiten te houden, zo meldt de Wall Street Journal.

De Chinese ambassade in Washington ontkent betrokkenheid. "Cyberaanvallen zijn transnationaal en anoniem" en "zonder uitgebreid onderzoek en hard bewijs" moet niet worden aangenomen dat ze uit China afkomstig zijn, aldus een verklaring.

Reacties (1)
15-02-2012, 04:04 door spatieman
goh, china en ontkennen dat ze zich schuldig hebben gemaakt, is als de paus die bekend protestant te worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.