image

Banken lanceren brievenbus voor internetbankieren

woensdag 15 februari 2012, 13:22 door Redactie, 4 reacties

ABN AMRO, ING en Rabobank hebben een digitale brievenbus voor internetbankieren gelanceerd. In de 'FiNBOX' kan financiële post binnenkomen, zoals rekeningen en acceptgiro’s, maar ook salarisstroken, pensioenoverzichten en polisbladen. Naast het ontvangen van financiële post heeft de brievenbus ook een bewaar- en een betaalfunctie.

Van de 222 miljoen acceptgiro’s die jaarlijks verstuurd worden, wordt al 75% via internetbankieren betaald. Volgens de banken is een online brievenbus dan ook een logische stap binnen internetbankieren. Financiële post wordt zodoende op één plek digitaal ontvangen en bewaard. Via een melding weet de klant dat er nieuwe post klaarstaat. De ontvangen documenten worden bovendien zeven jaar bewaard door de organisatie die het verstuurd heeft.

Reacties (4)
15-02-2012, 13:28 door Anoniem
En bankiertjes .... is dit al grondig door en door getest .... ??
15-02-2012, 13:43 door KwukDuck
More control and centralisation please. -.-
15-02-2012, 13:48 door Anoniem
Bestond al, maar niemand gebruikte het. Nu hebben ze het samengevoegd door dezelfde naam te gebruiken bj de aangesloten banken, maar het is en blijft het zoveelste communicatiekanaal om rekeningen te ontvangen. Versplintering is normaal gesproken niet echt veilig. Al is het alleen al omdat de consument weer meer in de gaten moet gaan houden om zelf te zien of alles wel goed gaat met zijn financieen...
15-02-2012, 20:52 door Dev_Null
Ja ,en de banken vrijwillig nog meer ongevraagde inzage geven in jouw persoonlijke financiele huishouding??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.