image

Adobe dwingt Google tot nieuwe Chrome-versie

donderdag 16 februari 2012, 11:30 door Redactie, 1 reacties

Vorig jaar werden meer dan 300 lekken in Google Chrome verholpen en ook dit jaar loopt de teller in rap tempo op. Een week na de introductie van Chrome 17 publiceerde Google weer een nieuwe versie die in totaal dertien kwetsbaarheden verhelpt. De release hangt samen met de lekken in Adobe Flash Player die door Adobe werden opgelost. Aangezien Chrome over een ingebouwde Flash Player beschikt, betekent dat updates voor Flash Player ook voor een nieuwe Chrome-versie zorgen

Naast de Flash-lekken werden in totaal dertien lekken opgelost, waarvan er zeven als 'high' bestempeld zijn. In het ergste geval kan een aanvaller bij dit soort kwetsbaarheden de vertrouwelijke gegevens van andere websites lezen of manipuleren. Het installeren van malware op de computer is alleen bij ernstige lekken mogelijk, en die staan niet in het overzicht van opgeloste problemen vermeld. De overige kwetsbaarheden zijn "medium" of "low".

Google betaalde onderzoekers zo'n 7.000 dollar voor het rapporteren van de kwetsbaarheden. Updaten naar Chrome 17.0.963.56 gebeurt geheel automatisch.

Reacties (1)
06-07-2012, 14:50 door Anoniem
Heb inderdaad erg veel problemen met mijn flahplayer(Chrome),erg irritant,en moet hem vaak opnieuw opstarten,en dit is al een hele poos zo,hopen dat ze met wat beters komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.