image

FBI: Facebook spionage-app schendt privacy niet

vrijdag 17 februari 2012, 13:30 door Redactie, 11 reacties

De software waarmee de FBI sociale netwerken zoals Facebook en Twitter gaat monitoren, vormt geen bedreiging voor de privacy van Amerikaanse burgers, aldus de opsporingsdienst. "De eenheid zal alle juridische gevolgen van de monitoring applicatie bekijken en ervoor zorgen dat het aan alle privacy- en burgerrechten voldoet voordat het wordt ingezet", aldus een verklaring van de FBI. "Hoewel de FBI zich altijd aanpast aan nieuwe technologieën, zijn de wet en burgerrechten onze richtlijnen."

De FBI wil een speciale app ontwikkelen waarmee het berichten op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken kan monitoren, om zo crimineel gedrag te voorspellen. Het gaat dan om openbare verstoringen en terrorisme. De opsporingsdienst schreef onlangs een verzoek om informatie uit waarin het bedrijven om een voorstel vroeg voor zo'n systeem.

Het systeem zou vooral op bepaalde trefwoorden letten, zoals 'bom', 'verdacht pakketje', 'wit poeder' en andere termen die op een mogelijk incident of misdrijf duiden.

Reacties (11)
17-02-2012, 14:28 door Anoniem
Nee joh, stel je toch eens voor dat het maken van gedragspecificerende profielen van niet verdachte personen zou lijken op inbreuk op privacy.... Waarom zou de FBI anders zo graag willen weten wat je dreigingswaarde is?!?!? Als het aan de FBI ligt is alles niet privacy schendend zolang ze maar hun werk kunnen doen. Vertrouw nooit een wc-eend!
17-02-2012, 14:51 door SecOff
Als een 'bom' (bewust ongehuwde moeder) een 'pakketje' met suiker van de 'amerikaanse president' krijgt en het 'poeder' is niet 'wit' dan is dat niet 'verdacht' omdat het waarschijnlijk geen 'aanslag' met 'miltvuur' is.

Zo, weer een bijdrage geleverd aan de bestrijding van de werkeloosheid in de US ;-P
17-02-2012, 15:04 door Anoniem
Het gaat dan om openbare verstoringen
Ook in Amerika is de lente in aantocht...
17-02-2012, 15:21 door Anoniem
Het is daarom beter onsociaal zijn dan "sociaal"
17-02-2012, 16:04 door Anoniem
Ach, binnen no time zal iedereen minstens de woorden "bom", "verdacht pakketje" en "wit poeder" een stuk of wat keren per dag posten op Facebook, zodat die triggers lekker vaak afgaan. Dan krijgen ze veel te veel data binnen en wordt het weer onwerkbaar. Probleem opgelost.
17-02-2012, 17:32 door Anoniem
Door Anoniem: Ach, binnen no time zal iedereen minstens de woorden "bom", "verdacht pakketje" en "wit poeder" een stuk of wat keren per dag posten op Facebook, zodat die triggers lekker vaak afgaan. Dan krijgen ze veel te veel data binnen en wordt het weer onwerkbaar. Probleem opgelost.

Ondanks het feit dat spammers er alles aan doen om door spamfilters heen te glippen zijn de op basis van voorbeelden trainbare spamfilters behoorlijk effectief. Men hoeft dezelfde technieken maar toe te passen en je argument gaat niet meer op. Ik sluit niet uit dat ze een veel te simpele voorstelling geven van wat ze eigenlijk doen. Echelon bestaat al langer dan vandaag, dus ik neem aan dat de daar opgedane ervaring ook wel doorsijpelt naar het monitoren van sociale netwerken.

http://en.wikipedia.org/wiki/Echelon_%28signals_intelligence%29
17-02-2012, 17:35 door Anoniem
De FBI is net zo evil als 'Koekel' : ongevraagd wordt je gevolgd en worden gegevens van jou opgeslagen. Het is in strijd met alle burgerrechten en privacy. Slaap maar lekker verder, mensen !!
17-02-2012, 23:43 door spatieman
right.
en de lucht is blau.
gras is groen.
en water is geel ??
18-02-2012, 13:38 door Anoniem
Ja, en wij gebruiken Enigma.....
18-02-2012, 19:06 door Anoniem

"De FBI wil een speciale app ontwikkelen waarmee het berichten op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken kan monitoren, om zo crimineel gedrag te voorspellen. Het gaat dan om openbare verstoringen en terrorisme."

Buiten coordinatie van onrust van je eigen bevolking tegen (kunnen) gaan ga je hier niet veel vissen mee vangen ... Big Brother with few results, and a load of invasion of privacy.


Welke niet-idiote terrorist gaat nu in godsnaam (en Gods naam !) dingen plannen op facebook .. dan moet je toch wel compleet achterlijk zijn.
18-02-2012, 22:12 door Anoniem
"vormt geen bedreiging voor de privacy van Amerikaanse burgers". Denk dat het wel een bedreiging vormt voor NIET Amerikaanse burgers en ook hiermee ook voor Nederlander die gebruik maken van Facebook en Twitter.
Zie hoeveel de privacy van Nederlandsers waard is voor de Amerikanen:
http://www.security.nl/artikel/39177/1/Twitter_beloofde_Gonggrijp_te_beschermen.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.