image

Iran bevestigt 16.000 Stuxnet-besmettingen

zaterdag 18 februari 2012, 21:16 door Redactie, 2 reacties

De Stuxnetworm zou volgens Iran 16.000 computers hebben besmet, veel minder dan het land eerder toegaf. Het Iraanse persbureau Fars news citeert een functionaris die zegt dat de worm, die ontworpen is om het Iraanse nucleaire programma te ontregelen, 16.000 computers wist te infecteren. Het is echter onduidelijk of de functionaris het over besmettingen in alleen Iran heeft of het totaal aantal Stuxnet-infecties bedoelt.

Volgens Fars News zou de Islamitische Republiek nog in september hebben bekend dat Stuxnet 30.000 Iraanse IP-adressen infecteerde. In beide gevallen ontkennen betrokken functionarissen dat de malware schade aanrichtte.

Virusscanner
De worm moest centrifuges in de uraniumverrijkingscentrale in Natanz saboteren. Het deed dit door de motoren op verschillende toeren te laten draaien, terwijl de beheerders te zien kregen dat alles stabiel verliep. Uiteindelijk moest Iran zo'n duizend kapotte centrifuges vervangen, waardoor het nucleaire programma een kleine achterstand opliep.

Tevens meldt de functionaris dat Iran vanwege internationale sancties moeite heeft met het verkrijgen van anti-virus software, waardoor Iraanse experts zelf beveiligingssoftware moeten ontwikkelen. Eerder deze week liet een Iraanse Brigadegeneraal nog weten dat het land zelf software had ontwikkeld om het Duqu-virus van systemen te verwijderen.

Reacties (2)
19-02-2012, 09:25 door Anoniem
"Door Amerika kunnen jullie geen virusscanner kopen! Door Amerika zijn jullie computers continue besmet met gevaarlijke virussen, en onze centrifuges ook! Door Amerika en hun sancties op ons glorieuze land!". Waarom een export verbod op virusscanners in God's naam?! Door de encryptie die er in zit soms?
20-02-2012, 22:28 door peanuty
Door Anoniem: "Door Amerika kunnen jullie geen virusscanner kopen! Door Amerika zijn jullie computers continue besmet met gevaarlijke virussen, en onze centrifuges ook! Door Amerika en hun sancties op ons glorieuze land!". Waarom een export verbod op virusscanners in God's naam?! Door de encryptie die er in zit soms?

Whoo... wat een negativiteit..
lighten up!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.