image

'Ontwerp Joint Strike Fighter gestolen door hackers'

dinsdag 28 mei 2013, 09:39 door Redactie, 9 reacties

Het ontwerp van de Joint Strike Fighter, de Patriot-raket en andere Amerikaanse wapensystemen zijn door hackers buitgemaakt, aldus een vertrouwelijk rapport van een adviesgroep. Het rapport is afkomstig van de Defense Science Board, een groep die uit overheids en civiele experts bestaat. Wie er achter de aanvallen zit wordt niet in het rapport vermeld.

Militairen met kennis van de inbraken zeggen dat het om Chinese hackers gaat, en dat de aanvallen een onderdeel van een grootschalige Chinese spionagecampagne zijn, aldus de Washington Post dat het nieuws naar buiten bracht. In het rapport waarop het nieuws is gebaseerd wordt China niet als dader genoemd.

Wapensystemen
In januari verscheen een openbaar gedeelte van het rapport, waarin het Pentagon wordt gewaarschuwd dat het niet op een grootschalig cyberconflict is voorbereid. De lijst met gestolen wapensystemen staat in een vertrouwelijke versie van het rapport, die in handen van de Amerikaanse krant kwam.

Het gaat onder andere om de ontwerpen voor het Patriot-raketsysteem, een systeem voor het neerhalen van ballistische raketten genaamd Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), het Aegis raketsysteem van de Amerikaanse marine en de F-35 (JSF).

Hoe de aanvallers de ontwerpen in handen kregen laat de Washington Post niet weten. China ontkent de beschuldigingen.

Reacties (9)
28-05-2013, 09:50 door Anoniem
"China ontkent de beschuldigingen."
HAHAHAAAAAAAAAA...

Ja, noem eens 1 ding op wat China wél erkent.
China ontkent altijd alles.
Ik zeg je dat dat land misbruikt maakt van de situatie, China is een land wat je ab-so-luut niet moet onderschatten met soft- en hardwarematige trojans die ze in alle mogelijke electronica (welk electronica komt nu niet uit China?!) verstoppen.

En je bent ook wel een oetlul eerste klas ook natuurlijk als je zulke confidential docs op een servertje hebt staan dat verbonden is met het internet.

En politici maar denken dat wij veilig zijn met ons Digid-tje, EPD en weet ik veel meer.
Gewoon kosten wat het kost doordrukken dat alles maar te digitaliseren.
Alle communicatie van burger en overheid moet maar online staan, want ja, dat wat politici willen dat MOET en ZAL er komen.
28-05-2013, 10:15 door Anoniem
Nou nog een geschikte 3D-printer om ze mee af te drukken...
28-05-2013, 11:01 door sabofx
Tssssss... Wat een prutsers..

Als iemand die blue-prints nou ff op torrent knalt, dan kunnen we binnenkort onze eigen JSFjes 3D uitprinten ;-)
28-05-2013, 11:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2013, 11:59 door AcidBurn
Door AnonymousSecurity:
Door sabofx: Tssssss... Wat een prutsers..

Als iemand die blue-prints nou ff op torrent knalt, dan kunnen we binnenkort onze eigen JSFjes 3D uitprinten ;-)

Die is wel erg grappig :) Dan moeten ze wel eerst de blueprints van die 3d printer hebben... Wie was er eerst de blueprint of de 3d printer?

Nou en, er is vast wel een grapjas zonder leven die er een 3d printje van kan maken :-)) Kijk eens mamma!
28-05-2013, 12:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2013, 12:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2013, 13:48 door Rorror
De eerste hacks van de JFS zijn tussen 2007 en 2008 gebeurd. Ook bij nederlandse bedrijven. Dit is destijds ook in het nieuws geweest, dat er meerdere Terrabytes aan informatie waren gestolen.

Hier meer info: http://tweakers.net/nieuws/59716/hackers-stelen-terabytes-aan-geheime-jsf-data.html
28-05-2013, 14:55 door Anoniem
Nou Nederlandse regering,straks maar even de Chinese JSF bestellen,net zo goed,zo niet beter,maar wel veeel goedkoper dan bij de Amerikanen! Maar ja dat zullen ze wel niet aandurven,bang om de Amerikanen voor het hoofd te stoten.We moeten toch bezuinigen van minster Dijsselbloem!? Nou hier is een mooie gelegenheid.En mischien kan Fokker/Rekkof of hoe het tegenwoordig ook heet hiervan meeprofiteren door een aantal chinese JSF's zelf hier in NL in mekaar te mogen zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.