image

Mozilla gaat werking Firefox toolbars aanpassen

dinsdag 28 mei 2013, 09:54 door Redactie, 0 reacties

Firefox 25 verschijnt pas over zo'n vijf maanden, maar Mozilla waarschuwt nu al dat er in deze versie grote veranderingen zullen worden doorgevoerd, waaronder de werking van toolbars. Firefox 25 staat voor eind oktober gepland en volgt op Firefox 24, dat een Extended Support Release (ESR) is. De ESR-versies zijn vooral bedoeld voor bedrijven, omdat ze geen grote aanpassingen bevatten.

Daardoor hoeven bedrijven geen uitgebreid testtraject in en kunnen ze de update zonder al teveel problemen uitrollen. Mozilla bewaart grote veranderingen in Firefox dan ook voor versies die na een ESR-versie uitkomen, in dit geval Firefox 25. In deze versie worden grote veranderingen doorgevoerd in de manier waarop Toolbars werken, zegt Mozilla's Jorge Villalobos.

Vormgeving
De uiteindelijke beslissing is nog niet gemaakt, maar het kan betekenen dat de Add-on Balk volledig verdwijnt. Anders wordt het lastiger om die aan te passen. De hoofd-toolbar zal ook een apart gedeelte hebben voor add-on knoppen en widgets.

Door gebruikers gemaakte 'custom' toolbars zullen zeer waarschijnlijk ook verdwijnen. "Je moet plannen voor een minimalistische toolbar gebruikersinterface. Hoewel de meeste add-ons dit al doen, is het mogelijk dat de API om toolbarknoppen toe te voegen erg zal veranderen", merkt Villalobos op.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.