image

Amerikaanse leger gebruikt Russische PDF-lezer

maandag 20 februari 2012, 12:41 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse luchtmacht gebruikt een Russische PDF-lezer om bestanden op Chinese iPads te bekijken. Het gaat om GoodReader, ontwikkeld door het in Moskou gebaseerde Good.iware. De PDF-lezer kan ook bestanden versleutelen, wat een belangrijk verkooppunt is, aangezien de iPad nog geen FIPS 140-2 certificering heeft ontvangen voor de opslag van of transport van gegevens. Binnen het Amerikaanse leger twijfelen sommigen aan het gebruik van Russische software

"Ik zou geen in Rusland ontwikkelde encryptiesoftware gebruiken. Ik wil gebruikers geen risico laten lopen", zegt Michael McCarthy, directeur van het smartphone project binnen het Amerikaanse leger. Hij maakt zich zorgen over de integriteit van de logistieke keten als er software zoals GoodReader wordt gebruikt. Eerder twijfelde McCarthy ook al over het gebruik van Chinese iPads.

Volgens voormalig Brigadegeneraal Bernie Skoch laat het gebruik van GoodReader de globalisering van de IT-markt zien. Toch zou het leger elke regel code moeten controleren om te kijken of er geen backdoors in verstopt zitten.

Koude Oorlog
Ontwikkelaar Yuri Selukoff moet lachen om de vraag of GoodReader een beveiligingsrisico voor het Amerikaanse leger vormt. "Iemand leeft nog steeds in 1970?", antwoordt hij op vragen van Nextgov.com, een website die nieuws over de Amerikaanse overheid brengt. De ontwikkelaar wordt boos zodra hem over mogelijke kwaadaardige code in GoodReader wordt gevraagd.

"Waar zijn deze aanstootgevende en beledigende aannamen op gebaseerd? Zijn dit feiten of klachten dat zoiets ooit gebeurd is?" Selukoff merkt op dat hij geen banden met de Russische overheid heeft. "GoodReader bevat geen kwaadaardige code. Dat gezegd hebbende, sta ik open voor security en penetratietests die iemand op de app wil uitvoeren."

Reacties (4)
20-02-2012, 15:40 door Anoniem
Net zo goed zou het voor het amerikaanse leger beter zijn helemaal geen door commercieele partijen geschreven software te gebruiken, want voor je het weet hebben ze een indier, een chinees, een rus, een cubaan, of een mexicaan ingehuurd die achterdeurtjes inbouwt. En dan dus maar alles door de NSA te laten schrijven. Maarja, kun je die gasten wel vertrouwen? Voor je het weet spelen ze je budgetplannen via de CIA of de DHS door naar de luchtmacht of de marine. Je weet het niet.
20-02-2012, 21:56 door Anoniem
Ach dan zou je outsourcing ook moeten verbieden. Hierin NL ook trouwens


En weet je wat? Dat zou geen slecht idee zijn.
20-02-2012, 22:25 door peanuty
Misschien dat de Russen lekker meelezen nu... ;)

(kon t niet laten.. )
21-02-2012, 12:51 door Anoniem
Michael McCarthy... Familie van? :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy
(voor wie te lui is om te klikken: Denk aan de red scare)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.