Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

site beveiligen tegen derden

20-02-2012, 19:21 door smike, 4 reacties
Hallo

Ik vlieg maar met de deur in huis Ik heb een site gemaakt voor een kennis, met voornamelijk foto's. We hebben afgesproken dat ze de foto's af en toe zelf kan wijzigen. Doch wil ik niet dat er aan de overige inhoud van de site door haar of derden wordt gewerkt.

Kan ik dit op de één of andere manier beveiligen. Iedereen mag natuurlijk naar de site kijken, dus een paswoord zal hier niet van toepassing zijn. Maar niet iedereen mag aan de site werken (alle of sommige pagina's).

Kan iemand me hiermee helpen?

Alvast bedankt
Smike
Reacties (4)
20-02-2012, 20:13 door wizzkizz
Het ligt eraan hoe je deze kennis toegang geeft tot het bewerken van de site.

Is dat via een Content Management System (CMS) ala Joomla/Drupal/Wordpress of iets dergelijks? Dan kun je dat in dat CMS instellen, al dan niet via een plugin voor het CMS. Heb je het CMS zelf gemaakt? Dan moet je zorgen voor een rechtensysteem, wat in dit geval heel basaal kan zijn. Je zult dit dan zelf moeten maken, voor hulp daarbij zou ik naar het forum van Tweakers.net (http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/14) willen verwijzen.

Geef je de ander via een FTP account toegang tot de site, dan zul je een aparte FTP account moeten aanmaken voor deze persoon en de toegang limiteren tot de map(pen) waartoe deze toegang moet hebben. Afhankelijk van je webhoster kun je ook rechten op bestandsniveau instellen, dus zeggen dat haar FTP account alleen bij de bestanden mag die ze mag bewerken.
21-02-2012, 08:05 door golem
Dus even kort gezegd : zonder meer informatie hoe de website is gemaakt kunnen we geen advies geven.
21-02-2012, 08:30 door Anoniem
Of gewoon een directory met gebruikersnaam en wachtwoord beveiligen vanuit de .htaccess.
Probeer het handige tooltje van PC extreme eens? https://tools.pcextreme.nl/?page=secure_map. Dan moet je wel de eerste regel: AuthUserFile /home/vhosting/vhost0000000/domains/pcextreme.nl/htdocs/www/admin/.htpasswd aanpassen naar de opbouw van jouw webserver.

Succes!
21-02-2012, 18:27 door smike
Hallo

Allemaal heel erg bedankt voor jullie snelle reactie!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.