image

Iran verbiedt import buitenlandse virusscanners

dinsdag 21 februari 2012, 10:33 door Redactie, 8 reacties

Iran heeft de import van buitenlandse beveiligingssoftware verboden om zo de eigen systemen tegen aanvallen te beschermen. "De veiligheid in cyberspace kan niet worden beschermd door het gereedschap van de vijand te gebruiken. Hardware, software en protocollen die door de vijanden in cyberspace zijn ontwikkeld, zijn niet tegen hen te gebruiken, dus moeten we zelf deze kennis vergaren", aldus Brigadegeneraal Gholamreza Jalali.

De generaal liet weten dat er een nieuw verdedigingsmodel voor cyberspace nodig is, dat uit vier onderdelen bestaat: content en sociale netwerken, defensienetwerk tegen buitenlandse dreigingen, aanvalsmogelijkheden en een eigen cyberdefensie industrie.

Lokaal
Jalali krijgt bijval van de minister van Informatie en Communicatie Technologie, Reza Taghipour. Die stelt dat er geen buitenlandse beveiligingssoftware het land meer inkomt en dat Iran op de eigen software zal vertrouwen, die door lokale ontwikkelaars is gemaakt. Deze lokale beveiligingsprogramma zouden steeds beter worden. Daarnaast zouden buitenlandse virusscanners en firewalls niet te vertrouwen zijn.

Dit weekend kwam het Iraanse persbureau Fars nog met het verhaal dat Iran vanwege de verschillende internationale sancties juist moeite heeft om anti-virus software te verkrijgen, en daardoor kwetsbaar voor cyberaanvallen zou zijn.

Reacties (8)
21-02-2012, 10:53 door svenvandewege
Verbieden ze zeker ook:

- Windows
- Mac os
- Linux
- Intel
- Amd
- Nokia
- Samsung
- Apple
- Motorola
- Firefox
- Chrome
- Google
- Microsoft
- De root-dns servers
- HP
- Acer
- Asus
- Toshiba
- Dell
- Packard Bell
- Compaq
- Siemens
- Sony
- Philips

En zo zullen er nog wel meer "vijanden" te noemen zijn toch???
21-02-2012, 11:27 door Mysterio
Stel dat ik een regiem zou zijn wat op min of meer vijandige voet staat met een land, dan zou ik daar ook geen beveiligingssoftware van vertrouwen. Zolang ze echter goede banden hebben met Rusland is Kaspersky het overwegen waard.
21-02-2012, 11:37 door Anoniem
Natuurlijk verbieden ze buitenlandse virusscanners. Die zouden de staatseigen malware kunnen vinden en verwijderen.
21-02-2012, 11:37 door Mozes.Kriebel
Volgens mij is het andersom: Iran mag niet meer kopen.
http://www.infosecisland.com/blogview/20404-Antivirus-Ban-for-Iran-A-Controversial-Penalty.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_term=%23InfoSec
21-02-2012, 12:37 door Anoniem
Iran wil denk ik buitenlandse virusscanners verbieden,mogelijk ook omdat er in de Iraanse antivirusprogramma´s toch verborgen backdoors aanwezig kunnen zijn om op iemand zijn systeem te kunnen spioneren.
Daarom wil die overheid alleen maar eigen producten.
21-02-2012, 13:34 door Anoniem
Of het nou een Iraanse virusscanner of een 'buitenlandse' virusscanner is, 76.091.000 mensen onbeschermd het internet op laten gaan is waanzin. Misschien hebben ze wat aan de gelekte broncode van Symantec ;-)
21-02-2012, 17:32 door Anoniem
nu kunnen israilische hackers hun slag slaan.
21-02-2012, 18:46 door Anoniem
Dan zou ik voor Comodo Antivirus/Firewall en Zemana Anti-Logger gaan, beide zijn van Turkije
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.