Privacy - Wat niemand over je mag weten

Chrome browser creepy developments

21-02-2012, 10:50 door Dev_Null, 7 reacties
Future Chrome Version May Choose Your Passwords, and Change Them When You’ve Been Hacked
By Jon Brodkin - Ars Technica

Google’s Chrome development team is working on a system to automatically generate passwords, which would help users secure their online identities with passwords that would be diversified across different sites, and are randomized and thus harder to guess. Detailed in developer documentation on the Chromium Project site, the system would detect account sign-up pages and “add a small UI element to the password field” giving the user the option of letting Chrome manage the password for them. Read more over here:
http://www.webmonkey.com/2012/02/future-chrome-version-may-choose-your-passwords-and-change-them-when-youve-been-hacked/?utm_source=Contextly&utm_medium=RelatedLinks&utm_campaign=Interesting

Straks gaat Chrome nog bepalen of JIJ wel het internet op kan en mag ;-)
Google software.. gekker moet het niet worden
Reacties (7)
21-02-2012, 12:47 door User2048
Dus Google had al toegang tot al je gegevens op Google-gerelateerde sites, zoals Picasa, Gmail, Google+, Maps, Latitude, enzovoorts. Om de rest ook te kunnen bekijken gaan ze jouw wachtwoord voor andere sites "regelen"?

We wisten het natuurlijk al lang: Google = evil.
21-02-2012, 13:31 door Anoniem
Er zijn 2 soorten mensen online, mensen die inmiddels een password manager gebruiken en mensen die stiekem toch wachtwoorden, of wachtwoord-patronen hergebruiken.

Goede actie van google dat ze een password generator/manager in de browser stoppen, iedereen kan zelf kiezen om die wel/niet te gebruiken.
21-02-2012, 15:12 door Zipper306
Je maakt een denk fout, het is niet jouw computer, maar die van google, en dus heeft google het recht om alles te controleren, ook je surf gedrag, het gaat google alleen maar om hoeveel advertentie er verkocht kunnen worden.

Weg met google!!
21-02-2012, 15:30 door Anoniem
En dan zijn er nog steeds van die stumperds die raar opkijken als ik vraag waarom gebruik je Google Chrome als er zoveel betere alternatieven zijn
21-02-2012, 15:41 door RickDeckardt
Teveel mensen gebruiken 1 password voor ALLES, of hele zwakke passwords voor de tientallen sites waar ze een account hebben.

Door het op deze manier zo simpel te maken als hier wordt voorgesteld ondervang je deze kwetsbaarheden. Dit plan valt of staat bij de methode van het genereren van wachtwoorden en hoe of en hoe deze centraal worden opgeslagen

Vrijgaven van de broncode van deze feature zou ook voor meer vertrouwen zorgen. Dat zou kunnen via Chromium. Chromium is de open-source variant van Chrome, de codebase is grofweg gelijk maar mist ondermeer de integratie met de services van Google. http://www.chromium.org/Home
21-02-2012, 15:49 door RickDeckardt
Om de rest ook te kunnen bekijken gaan ze jouw wachtwoord voor andere sites "regelen"?
Nee, je leest niet.

Chrome en Google aanelkaar gelijkstellen klopt niet.

Google maakt Chrome dan wel, maar de browser draait lokaal en niet bij Google.

Aan jou zelfs de keuze om jouw gebruikersdata in Chrome te syncen met Google. Het is een OPTIE, je hoeft het niet te doen. Dit geldt ook voor het automatisch aanvullen van zoekopdrachten in de url-bar. Dit staat standaard uit. (Zie preferences -> under the hood -> privacy voor meer)
14-05-2012, 10:19 door StevenStip
Het is inderdaad een afweging die gemaakt moet worden, het managen van passwords mogelijk maken is volgens mij echter wel een goed alternatief. Iedere pagina die javascript van google include kan in theorie toch al alles aan google weggeven. Echter om te zeggen dat google evil is is wel een beetje voorbarig, tot nu toe is google wel een partij die op veel plaatsen opt out mogelijkheden heeft en dit makkelijk maakt met behulp van een incognito venster e.d. Zoals altijd is het gemak en technisch goed werken tegenover privacy en beperkt informatie geven.

Dit is een beter alternatief dan overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, wanneer er een webwinkel wordt gekraakt die niet goed omgaat met het opslaan van je wachtwoord dan heb je nu het probleem dat je e-mail en wachtwoord in handen zijn van een verkeerde partij, dit idee van google lost dit zo op maar creëert weer een nieuw probleem, wel een probleem wat naar mijn idee minder groot is en waarbij je nog steeds voor bijvoorbeeld je bank zelf je wachtwoord kunt beheren. al die diensten waar je hetzelfde wachtwoord voor gebruikt zijn veel beter beschermd op deze manier!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.