Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Encrypt on Click/TrueCrypt/Axxcrypt?

21-02-2012, 22:10 door Anoniem, 3 reacties
Ook op dit security-forum hoor ik altijd mensen over True Crypt en Axxcrypt of zoiets,maar hoe zit dat met Encrypt On Click? Is dit geen goed/veilig/betrouwbaar programma om je pc/pc bestanden/usb stick te encrypten?
Reacties (3)
22-02-2012, 10:58 door Anoniem
Versleutelen kan alleen met wachtwoord, keyfile, wachtwoord + keyfile als je wilt dat andere geen toegang hebben tot je bestanden.
22-02-2012, 11:13 door Anoniem
"Versleutelen kan alleen met wachtwoord, keyfile, wachtwoord + keyfile als je wilt dat andere geen toegang hebben tot je bestanden."

En wat heeft je antwoord met de vraag van doen.... Helemaal niets.
22-02-2012, 12:06 door Anoniem
Een opensource encryptie zoals truecrypt is het meest betrouwbaar aangezien het opensource is en de kans op backdoors kleiner is.
Het beste is om truecrypt met hidden OS te gebruiken en je gevoelige bestanden nog in een aparte container met een password tegen eventuele cold boot aanvallen. Bestcrypt schijnt ook goed te zijn, maar is niet opensource.

Of encrypt on click goed is hangt dus enigzins van uw eisen. Mijns inziens heeft encryptie weinig zin als degenen die er echt bij willen er toch bijkunnen. Bij gewone diefstal zal het geen probleem opleveren dunkt mij, maar als mensenrechtenactivist ofzo kan het een verschil maken tussen vrijheid en een enkeltje Gitmo ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.