Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Alternative browser dan IE intergreren in bedrijfsnetwerk

22-02-2012, 11:07 door Anoniem, 3 reacties
Hallo,

Graag ben ik benieuwd of het mogelijk is om een alternatieve browser te integreren in een bedrijfsnetwerk waar clients gekoppeld staan aan een AD. Natuurlijk draait IE helemaal perfect en zijn er veel mogelijkheden , maar is dit ook voor andere browsers?

Alvast bedankt
Reacties (3)
22-02-2012, 12:32 door Mysterio
Had je al een browser in gedachte? Door jouw opmerking over AD neem ik aan dat je AD-deployment gaat gebruiken. Firefox leent zich daar goed voor. Zie ook: https://wiki.mozilla.org/Deployment:Deploying_Firefox Chrome doet dit trouwens ook wel aardig, alleen wil wel erg graag in het profiel van de gebruiker zitten, wat de algehele snelheid en veiligheid niet ten goede komt. Zie voor meer info: http://bdts.com.au/tips/48-msi-packaging/156-deploy-google-chrome.html

Ik verwacht dat je elke browser kan uitrollen. Welke het beste voldoet aan de eisen van de gebruikers en beheerders is natuurlijk een andere discussie.

Wat betreft de integratie in het intranet bijvoorbeeld, doet IE het nog steeds het beste. Je kunt heel makkelijk per zone aangeven wat je wilt doen met cookies etc... Dat ben ik nog niet tegen gekomen in andere browsers.
23-02-2012, 10:32 door Anoniem
De community edition van Frontmotion van Firefox is goed met GPO's te sturen en is prima geschikt om in een bedrijfsnetwerk te ondersteunen.
Als je gebruikt maakt van software virtualisatie zoals thinapp of app-v is elke browser mogelijk.

Paul
23-02-2012, 14:51 door Anoniem
Ik heb de link geleze over het deployen van Firefox. Maar simpel een installer package bouwen en met GPO instellingen bepaalde onderdelen dicht gooien is er niet bij. Wat mij zorgen baart is de vele malen de zin "might work", "probebly works", "should work". Dat geeft een onveilig gevoel en doet me denken dat de ontwikkelaars zelf niet weten waar ze mee bezig zijn.

Daarnaast is er geen vaste profile folder waar de cache en faforites en dergelijke op worden geslagen, ik zie op iedere PC een folder zoals dit "hj518va0.default" waarbij alles voor de .default op ieder systeem weer anders is. Dit valt totaal niet te managen.

Ik heb even gekeken naar Frontmotion. Helaas is frontmotion geen rechtspersoon zoals de Mozilla foundation, dus Frontmotion is niet te gebruiken in een Financiele instelling, cq. medische instelling omdat de certificeringen gewoonweg ontbreken en er niemand aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele schade als gevolg van bewuste programmeerfouten (hacks in code door openheid) en er geen geld is om mensen de code iedere update te laten controleren. Wat dat betreft is Chrome beter. Daarnaast veroorzaakt Firefox in de praktijd heel veel problemen met centraal managen van instellingen, het kan gewoon niet of je moet gaan scripten, maar scripten betekend onderhoud aan scripts + browser = extra tco. Niet te doen dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.