image

Mozilla opent eigen app marktplaats

donderdag 23 februari 2012, 10:03 door Redactie, 2 reacties

Mozilla zal binnenkort een eigen app marktplaats openen waar ontwikkelaars hun creaties kunnen aanbieden. De Mozilla Marktplaats accepteert alleen apps die op open webtechologieen zoals HTML5, JavaScript en CSS zijn gebaseerd. Daardoor kunnen de apps op allerlei apparaten werken, zolang ze HTML5 ondersteunen. "Het web is het grootste platform in de wereld. We maken van het web een marktplaats, en geven ontwikkelaars zo de kans om op het grootste denkbare speelveld te spelen", zegt Mozilla topman Todd Simpson.

Het Mozilla 'Web Apps platform' moet ontwikkelaars en aanbieders van content een directe verbinding met hun klanten geven, en "ongekende mogelijkheden voor consumenten-interactie en op maat gemaakte ervaringen" gaan bieden, aldus het persbericht van de browserontwikkelaar. Mozilla laat tevens weten dat de "write once, deploy everywhere" aard van het platform de kosten en beheren van applicaties drastisch zal verminderen.

Reacties (2)
23-02-2012, 10:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2012, 13:01 door Anoniem
Lage kosten voor ontwikkelaars en vele mogelijkheden voor de gebruikers. Maar wat doet Mozilla aan beveiliging? Worden alle apps gecheckt op kwaadaardige code? Ik vraag het me af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.