image

Microsoft boekt succes in oorlog tegen graymail

donderdag 23 februari 2012, 10:47 door Redactie, 2 reacties

Sinds Microsoft de oorlog tegen graymail aankondigde, heeft het grote vorderingen geboekt. Driekwart van alle e-mails die gebruikers als spam aanmerken, zijn in werkelijkheid legitieme e-mails die men niet meer wil ontvangen. Het gaat dan in veel gevallen om nieuwsbrieven, dagelijkse aanbiedingen en berichten van mailinglists. Bij elkaar zou dit meer dan 50% van de dagelijkse hoeveelheid e-mail uitmaken. Om gebruikers meer "wapens" tegen graymail te geven, introduceerde Microsoft verschillende nieuwe tools in Hotmail.

In twee maanden tijd hebben Hotmail-gebruikers meer dan 100 miljoen acties uitgevoerd om graymail uit hun inbox te verwijderen. Het gaat dan voornamelijk om de optie "verwijder alle berichten van deze afzender". Daarbij gebruikt 60% de 'sweep' optie om automatisch een regel voor graymail aan te laten maken. Daarnaast maakt 65% een regel aan om alleen het laatste bericht van de graymail-afzender te bewaren.

"Sinds de uitrol van onze meest recente versie hebben al miljoenen mensen deze tools gebruikt om weer de controle over hun inbox te krijgen", zegt Microsoft's Dick Craddock.

Reacties (2)
23-02-2012, 11:03 door Anoniem
Waarom kan Hotmail zo'n nieuwsbrief niet automatisch unsubscriben? Dat zit tegenwoordig standaard in de header (URL of custom mailadres). Dat zou een hoop mails op het netwerk schelen.
23-02-2012, 14:18 door sabofx
Door Anoniem: Waarom kan Hotmail zo'n nieuwsbrief niet automatisch unsubscriben? Dat zit tegenwoordig standaard in de header (URL of custom mailadres).
Het is me in het verleden overkomen dat ik vlak na het unsubscriben van een mailing ineens juist overladen werd met allerlei spam.

Vaak zijn de 'unsubscribe' linkjes onderaan een vage nieuwsbrief email slechts een scam om te checken of de mailaccount van de ontvanger actief gebruikt/gelezen wordt. Wanneer je braaf op de unsubscribe link klikt, bevestig je aan de spammer dat jij kennelijk de moeite neemt om je mail (en dus ook spam) te lezen.
Met als gevolg:.... more spam @#%$ op dat email adres.

Makes me wonder... "how deep the rabbit-hole go" ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.