image

Google omarmt Do-Not-Track in Chrome

donderdag 23 februari 2012, 16:32 door Redactie, 3 reacties

Ondanks eerdere tegenwerking gaat Google de Do-Not-Track knop ook aan Chrome toevoegen. De omslag heeft te maken met een nieuwe privacywet van het Witte Huis, die ervoor moet zorgen dat mensen meer controle over hun persoonlijke gegevens krijgen. De Do-Not-Track knop zegt tegen websites dat de gebruiker niet gevolgd wil worden. Het is vervolgens aan de website om hier gehoor aan te geven. "Het is een goed begin", zegt Christopher Calabrese van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. "Maar we willen dat je niet gevolgd wordt als je hiervoor kiest."

Mozilla Firefox was de eerste browser waar de optie aan werd toegevoegd, gevolgd door Microsoft en Safari. Google was lange tijd tegenstander van de oplossing, maar zegt nu dat tegen het einde van dit jaar aan Chrome wordt toegevoegd. "Eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk, dan bestrijden ze je, dan win je", aldus privacyonderzoeker Christopher Soghoian. Hij stond drie jaar geleden aan de basis van het eerste Do-Not-Track prototype.

Reacties (3)
23-02-2012, 17:01 door Eerde
Toch weer mooi van Google ! ;)
24-02-2012, 10:53 door Anoniem
Mooi dat ze wachten tot het met regels en wetten opgelegd wordt?
24-02-2012, 14:46 door Above
Beetje vreemd en ongeloofwaardig dat het de gebruiker ook echt beschermd tegen Google. Als je dit bericht leest http://www.security.nl/artikel/40470/1/Privacyzoekmachine_Scroogle_voor_altijd_offline.html is het juist de natte droom van Google om mensen te kunnen volgen.

DDoS-aanvallen en tegenwerking door Google zijn privacyzoekmachine Scroogle fataal geworden, aldus de oprichter van de website. "Zelfs als al mijn DDoS-problemen niet in december waren begonnen, had Scroogle al te lijden onder Google en was het langzaam stervende".

Dan zouden nu ineens wel om privacy geven?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.