image

"Firefox sms-functie opent deur voor criminelen"

donderdag 23 februari 2012, 17:04 door Redactie, 4 reacties

De Android-versie van Firefox wil de mogelijkheid hebben om sms-berichten te versturen en te ontvangen, wat een gevaarlijke combinatie is, aldus onderzoekers. Het gaat om een bètaversie van de mobiele browser, maar waarom die toegang tot de sms-functie wil is onduidelijk. "De versturen van sms-berichten permissie wordt meestal geassocieerd met kwaadaardige apps die ontwikkeld zijn om je geld te stelen door dure sms-berichten te versturen", zegt David Pottage van anti-virusbedrijf Sophos.

Aanvallers hoeven volgens hem alleen maar te ontdekken hoe ze de browser een sms-bericht kunnen laten versturen zonder dat de gebruiker dit door heeft. Pottage hoopt dan ook dat de sms-functie in de uiteindelijke versie verdwenen is, of dat Mozilla twee versies gaat aanbieden. Eén met en één zonder de functie. "Ook moeten de mensen achter Firefox duidelijker zijn waarom ze deze sms-feature aan de Android-versie van hun browser toevoegen."

Pottage adviseert Android-gebruikers dan ook om de Firefox bètaversie niet te installeren, tenzij men de feature nodig heeft en de risico's begrijpt.

Reacties (4)
23-02-2012, 19:05 door Anoniem
Ook moeten de mensen achter Firefox duidelijker zijn waarom ze deze sms-feature aan de Android-versie van hun browser toevoegen.

"omdat het kan", natuurlijk!
23-02-2012, 20:08 door Anoniem
misschien is het vanwegen die WebAPI's waar mee ze bezig zijn?
23-02-2012, 21:49 door 0101
In deze bug wordt gezegd dat het een misverstand was: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=720614
24-02-2012, 16:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.