image

Microsoft geeft tips voor beveiligen Active Directory

dinsdag 4 juni 2013, 09:21 door Redactie, 3 reacties

Microsoft's Active Directory speelt een belangrijke rol bij veel bedrijven en het is dan ook essentieel dat deze dienst goed beveiligd is. Active Directory is een voorziening die het mogelijk maakt om centraal het onderhoud, beheer en toegangsbeleid binnen het netwerk te voeren. Nu er steeds meer externe aanvallen op de IT-infrastructuur plaatsvinden, loopt ook de Active Directory-omgeving risico.

Microsoft heeft daarom een nieuw document gepubliceerd genaamd 'Best Practices for Securing Active Directory', waarin vier strategieën worden besproken om een Active Directory-omgeving te beschermen. Het begint met het identificeren van kwetsbaarheden, gevolgd door het verkleinen van het aanvalsoppervlak, het monitoren op een inbraak en de ontwikkeling van een securityplan voor de lange termijn.

De methodes in het document zijn grotendeels gebaseerd op Microsoft's eigen ervaring met Information Security en Risk Management, en worden ook toegepast om Microsoft's eigen IT-omgeving te beschermen.

Reacties (3)
04-06-2013, 10:17 door Whacko
Aardig van Microsoft. Maar persoonlijk zou ik het fijner vinden, als het van zichzelf gewoon veilig was, in plaats van dat alles standaard volledig open staat.
04-06-2013, 11:14 door musiman
Door Whacko: Aardig van Microsoft. Maar persoonlijk zou ik het fijner vinden, als het van zichzelf gewoon veilig was, in plaats van dat alles standaard volledig open staat.

Ik heb geen idee waar jij het over hebt. Windows NT 4.0 of zo?

Bij Server 2003, 2008 en 2012 staat security hoog in het vaandel bij Microsoft. Uiteraard zijn er onvolkomenheden, maar het is pertinent onjuist om maar te stellen dat het standaard volledig open staat.

Jammer dat je zo'n stemmingmakerij-opmerking plaatst.
04-06-2013, 15:39 door Anoniem
Door Whacko: Aardig van Microsoft. Maar persoonlijk zou ik het fijner vinden, als het van zichzelf gewoon veilig was, in plaats van dat alles standaard volledig open staat.
Roeptoeters, daar hebben we al helemaal niets aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.