image

Waakhond wil dat ISP's botnet-slachtoffers waarschuwen

zaterdag 25 februari 2012, 10:38 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC wil dat internetproviders botnet-slachtoffer gaan waarschuwen. "Internetproviders spelen een belangrijke rol in de strijd tegen botnets", aldus Julius Genachowski, voorzitter van de Federal Communications Commission. Het gaat dan om het verhogen van het bewustzijn, het waarschuwen van besmette abonnees en helpen bij het ontsmetten van de computer.

'Natuurlijk kunnen en moeten providers dit doen op een manier die de privacy van consumenten niet in gevaar brengt", merkt Genachowski op. Hij wijst naar Comcast en CenturyLink, twee Amerikaanse providers die slachtoffers al waarschuwen. "Als andere ISP's soortgelijke maatregelen doorvoeren, kan het de botnetdreiging behoorlijk verminderen."

Genachowski roept providers dan ook op tot het opstellen van een gedragscode om botnets te bestrijden en het publiek te beschermen. Deze gedragscode zou een aanvulling zijn op de maatregelen die de Amerikaanse regering al tegen botnets heeft genomen.

Reacties (2)
26-02-2012, 09:17 door Anoniem
Geen idee of dat nog werkt laats staan effectief botnets kan bestrijden.

http://free.antivirus.com/rubotted/

Of het echt up to date is ...
Geen 64bit ondersteuning blijkbaar.
26-02-2012, 09:20 door Anoniem
Dit doet elke ISP toch al? Tenminste in .nl...
Ook een beetje zelfreigenend vermogen, als je abuse zaakjes niet goed afhandeld wil niemand meer met je peeren of kom je op een blacklist terecht.

Wellicht dat ze nog iets strenger kunnen zijn (that is minder tijd geven om het op te lossen voordat de verbinding stopgezet wordt), maar verder een beetje onzinbericht om te vermelden. Vrij nietszeggend, helemaal voor Nederland.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.