image

Spaanse vrouw verliest 83.000 euro door phishing

donderdag 6 juni 2013, 12:14 door Redactie, 5 reacties

De Spaanse nationale politie heeft deze week een 52-jarige man aangehouden op verdenking van phishing. De man zou vorig jaar augustus via een combinatie van phishing en social engineering de inlogcodes voor internetbankieren van een vrouw uit La Rioja hebben weten te stelen. Met deze gegevens werd vervolgens een bedrag van 83.000 euro van de bankrekening gestolen.

Volgens de politie zou de man zich in het verleden vaker aan soortgelijke misdrijven schuldig hebben gemaakt. Hoe de man precies te werk ging is onduidelijk. In de Spaanse media geeft de politie een algemene uitleg over phishing, zoals het gebruik van e-mails en malware, maar is het onduidelijk welke methode in deze zaak is toegepast.

Reacties (5)
06-06-2013, 12:29 door hx0r3z
Altijd rond de 50 jaar. Ik snap het al. Gebrek aan kennis. Geloven alles, zelfs phishing e-mails van een bank wat gewoon harstikke nep is.

En tsja dan krijg je dus zoiets.. Ze klikken overal op en geloven alles wat in hun mailbox komt dat 'echt' lijkt.
06-06-2013, 12:31 door Infected
Lezen aub, staat geen woord beschreven dat de vrouw 50 is. De verdachte man daarentegen wel... :(
06-06-2013, 13:10 door lucb1e
Oh kom op, gaan we het nou tweemaal daags over phishing-slachtoffers hebben, terwijl de aanvallen zo simpel zijn dat de meesten van ons ze zelfs zelf uit kunnen voeren?
06-06-2013, 18:35 door Binsbergen
Ik dacht dat dit soort vrouwen altijd uit Friesland kwamen ?
07-06-2013, 13:20 door Anoniem
Door Binsbergen: Ik dacht dat dit soort vrouwen altijd uit Friesland kwamen ?
De Friese vrouwen die ik ken zijn kennelijk intelligenter dan jij, want die snappen dat die stroom van berichten uit Friesland twee oorzaken kan hebben:
1) het gebeurt daar meer
2) het wordt daar meer dan elders in de publiciteit gebracht
Er is al vele malen duidelijk gemaakt, ook door de redactie, dat de tweede verklaring hier de juiste is: de Friese politie is veel opener hierover dan andere corpsen. Het is een beetje lullig om die openheid te "belonen" met flauwe grapjes ten koste van Friezen (en zoals jij nu doet: vrouwen). Complimenten aan de Friese politie over hun openheid zijn beter op hun plaats.

En sorry dat ik een variant van hetzelfde grapje ten koste van jou maakte in mijn eerste zin, maar ik hoop dat aankomt dat, zelfs als je het wel kan hebben, het toch onprettig is als je zonder goede aanleiding voor dom wordt uitgemaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.