image

Mozilla laat McAfee Firefox plug-in leven

dinsdag 28 februari 2012, 09:29 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft besloten om de McAfee SiteAdvisor plug-in niet in Firefox te blokkeren. De plug-in had met ernstige geheugenlekken te maken waardoor een Mozilla-ontwikkelaar zelfs stelde dat McAfee Firefox aan het vermoorden was. Veel gebruikers dachten namelijk dat het probleem bij de browser lag, en zagen niet de plug-in als boosdoener. Gebruikers zouden daardoor naar een andere browser overstappen.

"Het Add-ons Team zal meestal geen legitieme add-ons blokkeren, zonder eerst met de ontwikkelaars te overleggen en ze een redelijke tijd te geven om het problemen te analyseren en te verhelpen", zegt Mozilla's Amy Tsay. Daarbij zouden ontwikkelaars van populaire add-ons en plug-ins eerder geneigd zijn om problemen op te lossen.

In het geval van McAfee was het anti-virusbedrijf bereid om te helpen. Binnen een week was er een testversie van de plug-in uitgebracht. Versie 3.4.1.195 verhelpt echter niet alle problemen, maar wel de grootste, laat Tsay weten. "Op dit moment is het onduidelijk of de resterende geheugenlekken worden veroorzaakt door McAfee's code of bugs in Firefox."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.