image

Teeven en Facebook genomineerd voor Big Brother Awards

woensdag 29 februari 2012, 16:24 door Redactie, 3 reacties

Staatssecretaris Fred Teeven en sociale netwerksite Facebook zijn genomineerd voor de Big Brother Award. De prijs die burgerrechtenbeweging Bits of Freedom in het leven heeft geroepen om de grootste privacyschenders van Nederland op de kaart te zetten. In totaal zijn er drie categorieën: overheid, bedrijven en personen. In de categorie overheid zijn genomineerd: de gemeente Rhenen, vanwege het voornemen om voor Koninginnedag preventieve huiszoekingen te doen bij inwoners. Het Korps Landelijke Politiediensten vanwege het gebruik van omstreden spyware en het opnieuw hacken van hacking-slachtoffers. En de Politie- en Opsporingsdiensten vanwege het niet naleven van verplichte privacycontroles.

In de categorie personen zijn het VVD-kamerlid Afke Schaart, Minister Edith Schippers en staatssecretaris Fred Teeven die voor een award in aanmerking komen.

Publieksprijs
In de categorie bedrijven gaat de strijd tussen vervoersbedrijf Connexxion, Facebook en telecombedrijf KPN. De jury heeft een bijzondere vermelding in het leven geroepen voor het inmiddels failliete, DigiNotar, omdat ze de betrouwbaarheid van communicatie van Iraanse en Nederlandse burgers in gevaar hebben gebracht.

Tevens zal er ook een publieksprijs worden uitgedeeld, waarvoor Teeven, Schippers, de KLPD, mobiele telefoonaanbieders en Facerbook genomineerd zijn. De uitreiking van de Big Brother Awards vindt plaats op 7 maart.

Reacties (3)
29-02-2012, 16:29 door Anoniem
Altijd leuk hoe verschillend de berichtgeving is ....

http://www.nu.nl/internet/2752400/politie-en-kpn-genomineerd-als-grofste-privacyschender.html

:)
29-02-2012, 18:09 door SirDice
de gemeente Rhenen, vanwege het voornemen om voor Koninginnedag preventieve huiszoekingen te doen bij inwoners.
Dat is wel een hele bizarre ook zeg....
01-03-2012, 13:28 door Anoniem
Teeven mag wat mij betreft winnen.
Hij staat voor een overheid die in iedere (technische) mogelijkheid een middel ziet om de normale burger uit te kleden onder de noemer terrorisme-, criminaliteit- of kinderpornobestrijding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.