image

ManTech koopt Anonymous-speelbal HBGary

donderdag 1 maart 2012, 10:19 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse IT-provider ManTech heeft beveiligingsbedrijf HBGary overgenomen, het bedrijf dat vorig jaar door Anonymous werd gehackt. De hack, waarbij broncode en andere vertrouwelijke informatie werd gestolen, bracht het bedrijf ernstig in verlegenheid. Zo werden allerlei klantgegevens en e-mails openbaar, die lieten zien dat ook de Nederlandse politie, KLPD, Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Binnenlandse Zaken klant van het bedrijf waren.

Anonymous besloot HBGary aan te vallen, omdat HBGary Federal medewerker Aaron Barr een onderzoek naar de internetbeweging had uitgevoerd en de informatie aan de FBI wilde doorspelen. Pikant detail is dat ManTech vorig jaar zelf ook door Anonymous zou zijn gehackt.

Malware
ManTech besloot HBGary over te nemen omdat het beveiligingsbedrijf tools maakt voor het analyseren van Advanced Persistent Threats (APT) en gerichte malware. "Het bedrijf heeft een indrukwekkende lijst van klanten in de financiële dienstverlening, energie, kritieke infrastructuur en technologie sector", aldus het persbericht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.