image

Brabantse politie krijgt meer 'Twit Cops'

donderdag 1 maart 2012, 11:11 door Redactie, 5 reacties

De Brabantse politie krijgt 'Twit Cops' die de microbloggingdienst gaan gebruiken om met burgers te communiceren. Volgens de politie Twitteren steeds meer wijkagenten in de politieregio Midden en West Brabant. Het korps voert Twitter gefaseerd in om de zogenaamde Twit Cops te instrueren en begeleiden. De eerste wijkagenten gingen al in juni 2010 van start en de reacties daarop zouden positief zijn. Vandaar dat de politie het project steeds verder uitrolt.

Twitter zou een ideaal medium zijn om burgers up-to-date te informeren. "De politie wil daarnaast ook mee met haar tijd en op de hoogte blijven van nieuwe technologische ontwikkelingen. Met de inzet van social media groeit het netwerk van onze wijkagent. Wij verwachten dat bewoners sneller bereid zijn om te helpen bij het bestrijden van criminaliteit", aldus de politie.

Openbaar
Die stelt dat tweets op internet openbaar zijn en dus voor iedereen op internet zichtbaar. "Vertrouwelijke informatie kunt u daarom beter persoonlijk doorgeven en niet via Twitter." De Twit Cops twitteren niet onder hun eigen naam. "Simpelweg omdat we bij wisseling van wijkagent het account (en daarbij de 'followers') in stand willen houden. Verder twitteren zij vanuit hun politiefunctie en niet als privé persoon."

Reacties (5)
01-03-2012, 11:31 door Anoniem
Ha!

Twit:
1. The act or an instance of twitting.
2. A reproach, gibe, or taunt.
3. Slang: A foolishly annoying person.
01-03-2012, 11:35 door DanielG
Vorige keer toen ik een 'cop' een 'twit cop' noemde werd ik gearresteerd voor belediging ambtenaar in functie.
01-03-2012, 14:45 door Anoniem
ze krijgen er "meer"

waarom staat die twiturl of hoe je een twitter account ook noemt niet bij het artikel? Ben wel benieuwd wat een getrainde agent het net op gooit.
01-03-2012, 22:12 door Anoniem
Nou, dat is leuk, in Zeeland doen ze dat ook al een tijdje. Dat bevalt eerlijk gezegd goed. Soms worden getuigen gezocht, of wordt gewoon informatie over een gebeurtenis gegeven. Goed initiatief.
05-03-2012, 17:21 door Anoniem
In Brabant Zuid-Oost doen o.a. de buurtbrigadiers het ook al een tijdje en gewoon onder hun eigen naam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.