image

Belgische Anonymous blijkt juristenkantoor

donderdag 13 juni 2013, 14:27 door Redactie, 4 reacties

Een online 'bevrijdingsactie' om het Belgische web te redden blijkt geen initiatief van internetbeweging Anonymous te zijn, maar een stunt van een Belgisch juristenkantoor. Op 15 juni zou 'Liberate the Belgian Web' plaatsvinden. Volgens de initiatiefnemers blokkeert de Belgische overheid zonder enige transparantie het internet. "We hebben er genoeg van. Op 15 juni zullen we het Belgische web bevrijden."

De oproep werd aangevuld met de slogan van Anonymous. "We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us." Nu blijkt dat juristenkantoor Mylex achter de oproep en de website Censorthis.be zit.

Het kantoor houdt vol dat de actie bedoeld is om 'vrijheid in een gecensureerd digitaal tijdperk' te bereiken. "Na vier jaar censuur van het Belgische internet, vonden we het tijd voor verandering. We hebben een radicale aanpak gekozen, maar de zaak uiteindelijk op de publieke, juridische en politieke agenda gezet", aldus Mylex.

Campagne
"We hadden deze mensen gevraagd om met hun campagne te stoppen, maar ze zijn daar niet willen op ingaan. We blijven beducht voor collateral damage van hun stunt", zegt commissaris Dirk Beirens van de Belgische Federal Computer Crime Unit (FCCU) tegenover De Standaard.

"We kregen vanuit verschillende bedrijfssectoren bezorgde vragen over het dreigement van Anonymous Belgium ‘We achterhaalden al snel wie erachter zat, en vroegen hen om hun campagne stop te zetten. Dat wilden ze niet", merkt Beirens op.

Reacties (4)
13-06-2013, 15:26 door Anoniem
Sterke actie. Bis, bis!

Helemaal mooi om dan gedoxt te worden door de po-li-tie zelf. Omdat de overheid het niet leuk vindt dat er licht geschenen wordt op overheidsactiviteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Net pech dat het juristen zijn, niet lekker makkelijk op te pakken pubers. Boehoe hoor.

Nu kijken of die juristen nog wat leuks kunnen met deze ongevraagde privacyschending van de federale po-li-tie. Welk belang diende dat nou helemaal?
13-06-2013, 16:17 door AcidBurn
Wel een vet goed gemaakte site hoor :p
13-06-2013, 18:02 door schele
Leuk gedaan. Denk dat naamsbekendheid Mylex flink gestegen is.
14-06-2013, 08:26 door Cybergate
Ronduit slecht voor juristen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.