image

"Anonymousleden opgepakt door informanten"

vrijdag 2 maart 2012, 09:55 door Redactie, 2 reacties

De 25 vermeende Anonymousleden die woensdag werden opgepakt, konden worden gearresteerd omdat politiediensten de internetbeweging infiltreerden. Dat laten verschillende individuen weten die claimen lid van Anonymous te zijn. De arrestaties vonden plaats in Europa en Latijns-Amerika. Het grootste gedeelte van de gearresteerde leden waren op één website actief.

Informanten
Volgens een blogposting zouden de 25 leden niet door "inlichtingenwerk" of technische hoogstandjes zijn opgepakt, maar door spionnen en informanten binnen de beweging. Daarbij zouden de opgepakte activisten onzorgvuldig zijn geweest en digitale sporen hebben achtergelaten.

Bij de arrestaties werden ook computers in beslag genomen. Het onderzoek zou echter worden bemoeilijkt, waarschijnlijk door het gebruik van encryptie op de machines. Een deel van de opgepakte leden zouden hackers van hackergroep Sector404 zijn, terwijl de overige aangehouden personen als minder technische activisten worden omschreven die zich met DDoS-aanvallen bezighielden.

Reacties (2)
06-03-2012, 00:23 door Leen_T
Wat is dat toch met die FBI die maar over de hele wereld mensen oppakt.
Zijn we gewoon nergens meer veilig?
06-03-2012, 00:24 door Leen_T
Wat is dat toch met die FBI die maar over de hele wereld mensen oppakt.
Zijn we gewoon nergens meer veilig?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.