image

Agent zoekt knappe vrouwen in politiedatabase

vrijdag 2 maart 2012, 10:36 door Redactie, 4 reacties

In België is een politieagent geschorst omdat hij in een politiedatabase informatie over knappe vrouwen, vriendinnen, exen en familieleden opzocht. De 40-jarige politieman uit Leopoldsburg zou 29 keer in de databases van het Rijksregister, de dienst inverkeersstelling en de Algemene Nationale Gegevensbank hebben gesnuffeld.

De man stelde dat de acties onder zijn taak als wijkagent vielen. Aanvankelijk was hem een minnelijke schikking voorgesteld, maar toen werd bekend dat hij eerder was bestraft wegens het ongeoorloofd grasduinen in andermans gegevens.

De agent werd vervolgens voor twee maanden geschorst. Inmiddels is de man in de privésector werkzaam. De inmiddels ex-politieagent beweert dat ook zijn collega's vaak in databases rondsnuffelen. Iets wat door de procureur wordt bevestigd. Het consulteren van databanken zou volgens hem "de spuigaten uitlopen".

Reacties (4)
02-03-2012, 11:00 door SirDice
02-03-2012, 11:48 door Anoniem
"De inmiddels ex-politieagent beweert dat ook zijn collega's vaak in databases rondsnuffelen."

Een van de redenen daarvan is (in Nederland in ieder geval) dat er bewust weinig controle wordt uitgevoerd op audit trails van de systemen waarin 'gesnuffeld' wordt, omdat dit papierwerk scheelt wanneer dit 'ongeoorloofd snuffelen' wel werk gerelateerd is.

Overal toestemming voor moeten vragen vinden zowel de agent als ook zijn baas vaak maar lastig, en het kost soms 'te veel tijd', waardoor men het 'handig' vindt om gewoon te kijken in dossiers, telefoontaps en dergelijke zonder de officieel benodigde goedkeuring van leidinggevenden.
03-03-2012, 02:26 door Anoniem
Typisch gevalletje....

God gaf me een penis en hersenen
maar te weinig bloed om allebei tegelijk te voorzien


Maar ja wie zoekt er nou lelijke vrouwen..Ik kan hem geen ongelijk geven
03-03-2012, 02:31 door Anoniem
Doen ze in Nl ook
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.