image

FBI ontsleutelt laptop zonder hulp verdachte

vrijdag 2 maart 2012, 11:18 door Redactie, 7 reacties

Een Amerikaanse vrouw die haar encryptiesleutel moest afstaan, hoeft dat niet meer te doen, aangezien de FBI het wachtwoord zonder haar hulp heeft bemachtigd. Vorig jaar werd Ramona Fricosu door de rechter gedwongen haar encryptiesleutel af te staan. De vrouw werd verdacht van hypotheekfraude, maar haar laptop met het mogelijke bewijsmateriaal was versleuteld. Het ontsleutelen van dit materiaal zou volgens burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation in strijd met de grondwet zijn. De rechter zag dat anders en stelt dat de vrouw hierdoor niet aan haar eigen veroordeling meewerkt, wat in strijd met het vijfde amendement is.

Wachtwoord
Daarnaast stelde de openbare aanklager dat als de rechter de vrouw niet tot het afstaan van haar encryptiesleutel zou dwingen, er een concessie aan terroristen en criminelen werd gedaan. De rechter oordeelde dat Fricosu deze week de onversleutelde inhoud van haar harde schijf aan de FBI moest overhandigen. Haar advocaat waarschuwde al dat het zou kunnen dat ze het wachtwoord niet meer wist.

Nu blijkt dat het wachtwoord niet meer nodig is. Woensdag kreeg de advocaat een kopie van de informatie die ze op de laptop aantroffen. "Ze hebben één van de wachtwoorden gebruikt of gevonden die de medeverdachte hen heeft verleend", laat de advocaat weten.

Reacties (7)
02-03-2012, 11:30 door SirDice
Door Redactie: Het ontsleutelen van dit materiaal zou volgens burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation in strijd met de grondwet zijn. De rechter zag dat anders en stelt dat de vrouw hierdoor niet aan haar eigen veroordeling meewerkt, wat in strijd met het vijfde amendement is.
Het is dus wel in strijd met het vijfde amendement.

Forcing a criminal suspect to decrypt hard drives so their contents can be used by prosecutors is a breach of the Fifth Amendment right against compelled self-incrimination, a federal appeals court ruled Thursday.
Thursday’s decision by the 11th U.S. Circuit Court of Appeals said that an encrypted hard drive is akin to a combination to a safe, and is off limits, because compelling the unlocking of either of them is the equivalent of forcing testimony.

Maar
In the other decryption case, the Denver-based 10th U.S. Circuit Court of Appeals on Wednesday sided with the government’s contention that Colorado bank-fraud defendant Ramona Fricosu must be convicted before the circuit court would entertain an appeal of a decryption order.

The court did not address the 5th Amendment arguments and instead said the case was not procedurally ripe for appeal.

Bron: http://www.wired.com/threatlevel/2012/02/laptop-decryption-unconstitutional/
02-03-2012, 11:39 door spatieman
u weigert?
dan ben u nu een terrorist, handig toch die wetgeving daar. SIC..
02-03-2012, 11:51 door Anoniem
"De rechter zag dat anders en stelt dat de vrouw hierdoor niet aan haar eigen veroordeling meewerkt, wat in strijd met het vijfde amendement is."

Hmm. Je vraagt je hier af of de FBI het password uberhaupt wel nodig had, of dat ze het toen de rechter uitspraak deed al hadden. Indien ze het al hadden, dan lijkt de werkwijze mij op zijn zachtst gezegd discutabel.
02-03-2012, 13:20 door golem
In de kop staat "zonder hulp verdachte" en dan in het verdere verhaal ...

"Ze hebben één van de wachtwoorden gebruikt of gevonden die de medeverdachte hen heeft verleend"

Zet dan in de kop, met hulp van medeverdachte.
02-03-2012, 13:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-03-2012, 13:36 door SirDice
Door golem: In de kop staat "zonder hulp verdachte" en dan in het verdere verhaal ...

"Ze hebben één van de wachtwoorden gebruikt of gevonden die de medeverdachte hen heeft verleend"

Zet dan in de kop, met hulp van medeverdachte.
Lees het origineel even. De advocaat weet namelijk niet zeker hoe ze er aangekomen zijn. Verder klopt het toch? Het is zonder hulp van de verdachte maar met hulp van een mede-verdachte.

Verder staat er ook:
The woman and her ex-husband co-defendant, Scott Whatcott, are accused of filing fraudulent documents to obtain home titles and selling the houses without paying the mortgage. Dubois believes Whatcott supplied the password to the police.
02-03-2012, 18:49 door Security Scene Team
Zou het misschien hier iets mee te maken hebben?

https://secure.security.nl/artikel/40257/1/TrueCrypt_verzwijgt_opgeloste_fouten.html

er was toen al een oplettende poster, die schree ik quotef: "Minor improvements: Backdoor"

hmm... blijft een raar verhaal allemaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.