image

Geskimde pinpassen maanden later misbruikt

vrijdag 2 maart 2012, 14:47 door Redactie, 2 reacties

Pinpassen die eind vorig jaar in Breda door skimmers gekopieerd zijn, zijn nu pas misbruikt, zo laat de politie weten. "De fraudeurs zijn blijkbaar nu met de gekopieerde passen aan het cashen", aldus de politie tegenover BN DeStem. De zaak is opmerkelijk, aangezien banken in het geval van skimming bij geldautomaten de pinpassen van klanten die tussen bepaalde tijdstippen hebben gepind proactief blokkeren.

In het geval van de geskimde gegevens die nu pas misbruikt zijn, werden die via drie gemanipuleerde betaalautomaten eind vorig jaar buitgemaakt. Of de banken de proactieve blokkade bij betaalautomaten niet toepassen, of dat die niet heeft gewerkt, is onduidelijk. Bij betaalorganisatie Currence, eigenaar van PIN, was niemand voor commentaar bereikbaar.

Reacties (2)
03-03-2012, 13:08 door Anoniem
Natuurlijk wel logisch. Zo lang men niet weet dat een bepaalde betaalautomaat gemanipuleerd is, en zo lang de skimmer nog niet eerder met de gekopieerde passen aan de slag is gegaan, weet niemand van het lek.

Misschien is dit wel de nieuwste truuk van de skimmers, in hun hoop dat het langer duurt voordat de banken al die passen blokkeren, omdat het misschien meer moeite kost om logfiles van langer geleden terug te halen. Het is maar de hopen dat ze ongelijk hebben.
05-03-2012, 16:12 door Anoniem
Logfiles van langer geleden terug halen.... zit er wettelijk gezien een maximale periode op hoe lang deze logfiles bewaard mogen worden ivm privacy?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.