image

Amerikaanse overheid kiest voor Google Chrome

zaterdag 3 maart 2012, 08:50 door Redactie, 5 reacties

Amerikaanse ambtenaren kunnen dankzij minister Hillary Clinton van Buitenlandse Zaken voortaan ook met Google Chrome surfen. Clinton deed de aankondiging eind januari, waardoor het ministerie van Buitenlandse Zaken het eerste ministerie is dat Chrome aan alle ambtenaren aanbiedt. Die konden tot voorheen alleen een oude versie van Internet Explorer gebruiken.

Tijdens een 'town hall meeting' voor ambtenaren van het ministerie, kreeg Clinton de vraag wat er gedaan kan worden om de upgrade van Internet Explorer op computers binnen het departement te versnellen. De vraag werd ook drie jaar geleden tijdens de eerste town hall meeting van Clinton gesteld. "Toen waren we nog niet de in 21ste eeuw, laat ik het zo stellen", aldus Clinton nu.

Applaus
Vervolgens liet ze onder gejuich van de ambtenaren weten dat Google Chrome op Valentijnsdag op alle computers binnen het ministerie zal worden uitgerold. "Dat is mijn valentijnscadeau voor jullie." Ambtenaren kunnen ook nog uit Internet Explorer blijven kiezen, aangezien Internet Explorer 8 op 20 maart wordt uitgerold. Die opmerking kon op minder applaus rekenen.

Google merkt op dat het 'Chrome for Business' zelf binnen twee weken op 60% van alle bedrijfscomputers had wereldwijd had geïnstalleerd, wat neerkomt op 58.000 machines.

Reacties (5)
03-03-2012, 09:14 door Anoniem
Sukkels.

Wel makkelijk om te volgen wat al die ambtenaren doen. Dat dan wel weer...
03-03-2012, 11:41 door Anoniem
Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar de contractvoorwaarden tussen het ministerie en Google. Ik vind het een waagstuk, maar goed .... opvattingen verschillen. U weet het: Google is watching us !!
03-03-2012, 17:54 door Arie
Hebben ze niks beters te doen die ambtenaren, lekker heel de werkdag een beetje lui internetten. En de burger maar betalen. :-)
03-03-2012, 22:01 door Anoniem
Slim zijn ze daar ook nooit echt geweest dacht ik, Google is van Russische origine.
04-03-2012, 09:18 door spatieman
u zocht op spionage apparatuur.
misschien is deze link interessant voor u.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.