image

Adobe dicht weer ernstige Flash Player-lekken

dinsdag 6 maart 2012, 09:08 door Redactie, 3 reacties

Drie weken na de vorige update heeft Adobe weer een beveiligingsupdate voor Flash Player uitgebracht, waardoor meer dan een miljard mensen hun computer moeten updaten. De update verhelpt twee door Google ontdekte lekken, waardoor aanvallers kwetsbare computers kunnen overnemen.

Urgentie
Naast de aankondiging van de kwetsbaarheden, bevat het beveiligingsbulletin ook voor het eerst een urgentiecijfer. Net als Microsoft met de patches doet, geeft Adobe voortaan ook een cijfer aan een update om de prioriteit weer te geven.

Hierdoor weten systeembeheerders welke updates ze als eerste moeten uitrollen. In dit geval heeft de patch een "Prioriteit 2" beoordeling gekregen, wat betekent dat bedrijven en gebruikers 30 dagen de tijd hebben om de patch te installeren. De kwetsbaarheden zouden op dit moment nog niet actief misbruikt worden.

Updates
Adobe Flash Player is op 99% van alle op het internet aangesloten computers geïnstalleerd. Internetgebruikers krijgen dan ook het advies om Flash Player 11.1.102.63 voor Windows, Macintosh, Linux en Solaris te installeren. Daarnaast zijn er ook nieuwe versies voor Flash Player voor Android verschenen.

Reacties (3)
06-03-2012, 09:35 door Anoniem
Adobe Flash Player is op 99% van alle op het internet aangesloten computers geïnstalleerd.
..en die andere 1% zijn aan het updaten ;-)
06-03-2012, 12:36 door Pastafarist
Firefox + NoScript is voor mij een goede oplossing... Flash is zo lek als maar wat, en ik heb het zelden nodig. Bovendien gaat browsen opeens een stuk sneller, zonder al die overbodige toeters en bellen.
08-03-2012, 12:02 door Anoniem
Show Pictures uitzetten Davide, dan gaat het nog sneller! ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.