image

Panda: LulzSec hackte onbelangrijke server

woensdag 7 maart 2012, 12:00 door Redactie, 4 reacties

De aanvallers die in naam van LulzSec het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security aanvielen, hebben alleen een onbelangrijke webserver weten te hacken, zo laat het bedrijf in een verklaring aan Security.nl weten. De gehackte webserver zou zich buiten het interne netwerk van het anti-virusbedrijf bevinden en werd alleen voor marketingcampagnes en een aantal blogs gebruikt.

Panda was het doelwit omdat het actief zou hebben meegeholpen met het opsporen van hacktivisten.

Broncode
Volgens de virusbestrijder bevatte de server geen broncode, anti-virus updates of klantgegevens. Daarbij refereert het naar concurrent Symantec, waar aanvallers in 2006 wel toegang tot de broncode van allerlei producten wisten te krijgen.

"De enige informatie die is buitgemaakt heeft betrekking op marketingcampagnes en verouderde inloggegevens, waaronder inloggegevens van werknemers die al meer dan vijf jaar niet meer bij Panda werken." Het bedrijf verzekert dat er geen klantgegevens zijn gestolen en dat alle diensten als gebruikelijk functioneren.

Reacties (4)
07-03-2012, 12:26 door Anoniem
Tuurlijk een AV-bedrijf dat gehackt word heeft zijn spulletjes natuurlijk wel netjes op orde.
En daarbij... Bij Symantec werder er wel .. bla bla bla bla
07-03-2012, 12:53 door Anoniem
5 jaar oude login info op een server.... wtf
07-03-2012, 14:37 door Anoniem
dat het 5 jaar oude inloggegevens zijn zegt niets. Wanneer de bijbehorende accounts nog bestaan en niet uitgeschakeld zijn, heb je nog steeds een potentieel lek
07-03-2012, 14:56 door Ed Dekker
Als ze hun eigen troep - welke dan ook - zo slecht beheren ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.