image

FBI conference call afgeluisterd via Gmail-hack

woensdag 7 maart 2012, 15:29 door Redactie, 1 reacties

Een conference call tussen de FBI en de Britse Serious Organized Crime Agency (SOCA) kon begin februari worden afgeluisterd omdat twee agenten de inbelgegevens op hun Gmail-accounts hadden ontvangen. Die accounts werden door de 19-jarige Ier Donncha O'Cearrbhail gehackt, waarna hij met de gegevens inbelde en het gesprek opnam. Vervolgens werd het gesprek met hulp van Anonymous gepubliceerd.

Het Anonymous-lid waar O'Cearrbhail mee samenwerkte, werkte stiekem voor de FBI. In de openbaar gemaakte juridische documenten wordt gesproken over 'CW', waarvan wordt uitgegaan dat het Hector Xavier Monsegur is. De leider van LulzSec, die vorig jaar augustus werd opgepakt en sindsdien als informant voor de FBI actief was.

VPN-dienst
O'Cearrbhail zou CW hebben verteld dat hij het telefoonnummer en wachtwoord voor de conference call had bemachtigd en hulp zocht bij het opnemen ervan. Tijdens het onderzoek vroeg de FBI Google om de logbestanden van de twee gehackte e-mailaccounts. Die bleken in januari 146 keer benaderd te zijn geweest vanaf een VPN-dienst genaamd 'Perfect Privacy'. O'Cearrbhail bekende aan de informant dat hij die dienst gebruikte om zijn verkeer te verbergen.

De Ierse politie vertelde de FBI dat één van de agenten de details van het gesprek naar zijn persoonlijke Gmail-account had doorgestuurd. Volgens de Ierse politie zou er ook een IP-adres zijn geïdentificeerd dat O'Cearrbhail had gebruikt. Hij kan maximaal een gevangenisstraf van 15 jaar krijgen.

Reacties (1)
07-03-2012, 16:12 door Anoniem
En nog steeds drugs op straat, verkrachting, moord, afpersing, roofovervallen, skimming, maffia en andere georganiseerde criminaliteit. Maar nee, de FBI moet en zal achter een kruimel aan. Het is alsof je met een heel bataljon van houwitsers op een baby in Syrië staat te schieten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.